Een schoolsportvereniging is niet langer een fenomeen dat louter in Rotterdam voorkomt. In navolging van negentien Rotterdamse schoolsportverenigingen is deze week de eerste in Amsterdam gestart.

Schoolsportvereniging ’t Koggeschip luidt de naam van de eerste Amsterdamse variant. Kinderen van deze basisschool kunnen door het concept gebruik maken van sportaanbod dat wordt aangeboden door sportverenigingen op de schoollocatie zelf. Hierdoor wordt de drempel om te gaan sporten verlaagd.

Het concept is grotendeels gekopieerd van het Rotterdamse model, dat zijn oorsprong in 2005 vond. Met de investering van middelen vanuit onder meer Proeftuinen Nieuwe Sportmogelijkheden, gemeente Rotterdam en woningcorporaties zijn inmiddels 19 schoolsportverenigingen opgezet. Het concept heeft geresulteerd in meer dan 1400 sportende kinderen en vele positieve maatschappelijke effecten.

Eind 2009 organiseerde Rotterdam Sportsupport, de organisator van de Schoolsportvereniging, een bijeenkomst voor andere gemeenten. Daarin werd een kijkje in de keuken gegeven hoe het concept functioneerde en hoe dit voor andere gemeenten interessant kan zijn. Amsterdam, één van de bezoekende gemeenten toentertijd, is de eerste gemeente die het concept voor het eerst buiten Rotterdam introduceert.

Meer informatie over de Schoolsportvereniging: www.schoolsportvereniging.nl.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Gert-Jan Lammens

Gert-Jan Lammens

directeur