Kinderen van de Meester Baarsschool in IJsselmonde kunnen vanaf vandaag op en rond de school volop aan de slag met sport. De school startte vandaag namelijk als 24e schoolsportvereniging in Rotterdam. Na het officiële startsein, gegeven door schooldirectrice Yolanda Libregts en Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport), konden de kinderen meedoen aan clinics hockey, korfbal en dans. Tijdens de feestelijke kick-off konden de kinderen bovendien genieten van dansoptredens van Hassani le Couvreur en Raisa Fairbairn, bekend van het tv-programma Everybody dance now.

De kinderen kunnen door Schoolsportvereniging IJsselmonde in georganiseerd verband sporten, waardoor de sportparticipatie onder de basisschooljeugd in IJsselmonde verhoogd kan worden. De Meester Baarsschool is een school die deelneemt aan het programma ‘Lekker Fit!’ van gemeente Rotterdam. Met dit programma zet de basisschool al extra in op een gezonde, actieve leefstijl van de kinderen. “Omdat de Schoolsportvereniging aanvullende sportieve mogelijkheden voor onze leerlingen biedt, juist ook na schooltijd en met sportverenigingen, zijn we bij dit project aangesloten”, vertelt Yolanda Libregts. “Van sporten ga je je lekkerder voelen en dat is belangrijk voor kinderen.”

Bij een schoolsportvereniging komen de sportverenigingen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijkt. Met het programma de Schoolsportvereniging, dat wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport, sluiten jaarlijks zo’n 2500 kinderen zich aan bij een sportvereniging.

Meer foto’s van deze kick-off zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Karianne Lagendaal

Karianne Lagendaal

verenigingsconsulent