Vanaf vandaag voert Rotterdam Sportsupport de regie op het Servicepunt Sport en Handicap. Dit servicepunt gaat werken aan de ontwikkeling van gehandicaptensport in Rotterdam.

De afgelopen twee jaar heeft MEE Rotterdam Rijnmond een pilot gedraaid met het servicepunt. Met een aanpak waarbij consulenten individuen met een handicap begeleidden naar de sport heeft MEE Rotterdam Rijnmond een flink aantal Rotterdammers met handicap aan het sporten gekregen.

Rotterdam Sportsupport gaat dit werk samen met MEE Rotterdam Rijnmond voortzetten. Daarnaast gaat Rotterdam Sportsupport werken aan het stevig inbedden van gehandicaptensport in het Rotterdamse sportbeleid. Dit gaan we samen doen met partnerorganisaties (zoals MEE Rotterdam Rijnmond en Pameijer), zodat iedere organisatie vanuit zijn specialistische kennis en kunde in zijn kracht kan opereren. Rotterdam Sportsupport voert hier de regie op.

We zetten met het Servicepunt Sport en Handicap in op twee pijlers. De eerste is het bereiken en enthousiasmeren van de doelgroep (via de partners). De tweede is de ondersteuning van de sportverenigingen om hen meer en beter aanbod te laten verzorgen voor mensen met een beperking.

Meer informatie over het Servicepunt Sport en Handicap, dat in 2011 nog een nieuwe naam zal krijgen, vindt u binnenkort op deze website. Voor vragen kunt u terecht bij Meinou Steemers.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk