Voor hun waardevolle inzet op diversiteit en inclusie hebben aanvoerders Sherandel Rosa (Urban 010/Urban Skillsz en Ton Dunk (boksvereniging Van ’t Hof) de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam gekregen.

De twee aanvoerders werden verrast met de door kunstenaar Arno Coenen ontworpen aanvoerdersband. ‘Omarm Rotterdam!’ is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Bekijk hier de video van de uitreiking.

Over de aanvoerders:

Na het stoppen van de honkbalvereniging Sparta-Feyenoord (2012) is Sherandel Rosa één van de kartrekkers geweest voor een nieuwe honkbalplek op Rotterdam-Zuid. Op de Oldegaarde is er sinds 2019 een nieuwe gedeelde accommodatie voor Urban010 en Portland Poema’s. Sherandel is voorzitter van Urban010 en zet zich met deze vereniging ook in voor maatschappelijke uitdagingen, zoals jongeren van de straat houden en in beweging brengen/houden. Daarnaast is Sherandel oprichter Stichting Urban Skillz. Dit is zorg- en welzijnsstichting gericht op jeugdwerk, begeleiding, dagbesteding en arbeidstoeleiding. Urban Skillz richt zich op jongeren in de leeftijd 10 t/m 27 jaar oud die in een kwetsbare positie verkeren.

Ton Dunk is de eigenaar van boksvereniging Van ’t Hof in Crooswijk. De Rotterdammer begeleidt diverse sport als middel-trajecten, zoals de Mattie Trainingen. Deze agressie/regulatie-trainingen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die naar omstandigheden niet gewenst gedrag vertonen, ofwel: agressief zijn naar hun directe leef omgeving, onverklaarbare boosheid tonen en/of onaangepast (sociaal) gedrag hebben. Daarnaast verzorgt Ton diverse clinics op het basis- en voortgezet onderwijs én de nachtopvang van CVD Havenzicht.

Aanvoerder worden

Zet jij je in voor diversiteit en inclusie in de sport? En wil jij dit uitdragen met de unieke groen-witte band met het stadswapen ‘Sterker door Strijd’? Sluit je dan aan bij de campagne ‘Omarm Rotterdam’! Klik hier om de aanvoerdersband voor jezelf, jouw team, jouw organisatie of voor een ander aan te vragen. Als ‘aanvoerder’ draag je actief bij aan diversiteit en inclusie in de Rotterdamse sport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg
Fragette Jagt