De Wednesday Night Skate bezorgt niet alleen duizenden skaters een bijzondere ervaring. Deelnemers van het re-integratiebedrijf Futuro doen als verkeersregelaar en toezichthouder praktische werkervaring op waarmee ze hun uitstroomkansen naar de arbeidsmarkt vergroten.

“Ik zorg ervoor dat de auto’s netjes stoppen als de skaters er aankomen”, zegt Lolita Bhageloe. Zij werkt als verkeersregelaar tijdens de Wednesday Night Skate. “Ook leg ik aan omstanders uit wat er gebeurt en hoelang het gaat duren. Dat wordt erg gewaardeerd. Ik krijg veel complimenten van de mensen.”

Het werk van Bhageloe en haar collega’s bij het skate-evenement draagt bij aan de ontwikkeling van de deelnemers van Futuro. Futuro-manager Thijs Arisz: “Het is een publieke baan. De deelnemers moeten skaters en omstanders aanspreken om het evenement goed te laten verlopen. Je ziet ze uit hun schulp kruipen; eerst staan ze voorzichtig in een hoekje, even later vervullen ze een actieve, verantwoordelijke rol.”

De rol van de re-integreerders tijdens de Wednesday Night Skate vloeit voort uit een samenwerking tussen Futuro en Rotterdam Sportsupport. De twee organisaties bundelen de krachten om de sport- en re-integratiesector aan elkaar te koppelen. “Daarmee verfraaien we het werkaanbod voor onze deelnemers aan re-integratietrajecten”, zegt Arisz. “Het werk bij sportverenigingen en –evenementen is leuk, sociaal en vaak dichtbij de woonomgeving van onze deelnemers. Deze aspecten zorgen voor grote raakvlakken met de interesses van de deelnemers, zodat ze met extra passie en motivatie het werk verrichten. Sociale activering en grotere uitstroomkansen naar de arbeidsmarkt zijn de welkome gevolgen.”

Bhageloe onderstreept de woorden van Arisz: “In mijn andere werkzaamheden heb ik weinig contact met mensen. Nu ben ik volop aan het praten en regelen. Ik leer goed omgaan met mensen, daar hoop ik straks profijt van te hebben.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Mark van der Haven

Mark van der Haven

projectcoördinator Schoolsportvereniging