Een vernieuwde opzet met een aangepast parcours, een Skate Jam bij aankomst én een koppeling met het goede doel: het zijn de kersverse ingrediënten van de Fit For Free Wednesday Night Skate die op woensdag 13 juli aanstaande in alle hevigheid losbarst. Elke editie wordt aan een goed doel gekoppeld, en bij de vuurdoop van dit jaar zal de Daniel den Hoed Kliniek in het midden staan. Skaten voor het goede doel: het kan bijna niet mooier!

Organisator Rob Langenberg van Sportmarketingbureau Shivers licht toe: “We kijken enorm uit naar de eerste editie van dit jaar. Nadat we een paar weken geleden onze vernieuwde aanpak aankondigden, is er als het ware een nieuwe flow door de Fit For Free Wednesday Night Skate getrokken. Aan de ene kant het behoud van belangrijke elementen zoals plezier, elkaar ontmoeten en sportief bezig zijn, en aan de andere kant meer dynamiek waarbij de koppeling met het goede doel wordt gelegd. Tijdens het gratis evenement kunnen deelnemers voor minimaal twee euro een polsbandje kopen waarmee het goede doel steunen. We zijn zeer verheugd dat we tijdens de eerste skate-avond van dit jaar met de verkoop van de bandjes geld voor de Daniel den Hoed mogen inzamelen.”

De Daniel geeft hoop aan mensen met kanker

“Iedereen kent helaas wel iemand die kanker heeft. Gelukkig is er nog nooit zoveel mogelijk geweest voor mensen met kanker”, vult Wolter Oosterhuis namens de Daniel den Hoed Kliniek aan. “In de Daniel den Hoed onderzoeken we in het laboratorium en in de kliniek de verschillen tussen kankers en tussen patiënten om iedereen de grootste kans op genezing te geven. Dat onderzoek is kostbaar en daar is dure apparatuur voor nodig. Daarom is het fantastisch dat de Fit For Free Wednesday Night Skate ons in die strijd tegen kanker helpt.”

Meer dan skaten alleen

“In de afgelopen maanden hebben we heel veel nagedacht over de invulling van de Wednesday Night Skate in de toekomst”, vervolgt Langenberg. “Een van onze belangrijkste drijfveren én die van Hans Veldhuizen, de founding father van de Wednesday Night Skate, was om het evenement aan de échte skater terug te geven. Maar los van het skaten waar het uiteindelijk allemaal om draait, zijn er voor, tijdens en na het evenement allerlei dingen te beleven, te zien en te ervaren. Zo zijn er verschillende activiteiten bij de start en finish: veel muziek, skate- en BMX-demonstraties, een heuse rollerdisco, verhuur van skates en hier en daar straattheater. Dit alles onder de noemer ‘Skate Jam’, want je bepaalt zelf wat je doet. We hopen zo het evenement een beleving mee te geven die wij met z’n allen voor ogen hebben!”

De Daniel den Hoed Kliniek is de eerste van vijf Rotterdamse goede doelen. In de vier edities die volgen, skaten de deelnemers aan de Fit For Free Wednesday Night Skate voor Jeugdsportfonds Rotterdam (20 juli), Diergaarde Blijdorp (27 juli), Pension Maaszicht (3 augustus) en het Sophia kinderziekenhuis (10 augustus).

Over Fit For Free Wednesday Night Skate

De Fit For Free Wednesday Night Skate vindt in 2011 plaats op vijf woensdagavonden (13, 20, 27 juli, 3 en 10 augustus 2011). Het vertrek is steeds om 19.30 uur vanaf de Binnenrotte aan de zijde van Station Blaak. Meer informatie, waaronder de programmering en de route(s), zijn te vinden op http://www.wednesdaynightskate.nl

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat