Welke vereniging krijgt op maandag 15 december de Rotterdamse Gehandicaptensportprijs 2014 toegekend? Er zijn drie kandidaten: GoSports (zwemmen), Omnisportvereniging De Pont (diverse sporten) en Transvalia ZW (voetbal). U kunt tot zondag 8 december medebepalen voor wie het applaus zal klinken tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond in het nieuwe Luxor Theater. Stem hier op uw favoriet.

GoSports is een snelgroeiende vereniging voor mensen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke beperking. Dankzij het passende sportaanbod kunnen leden dichtbij huis met leeftijdsgenoten sporten op hun eigen niveau. De club telt 75 leden en heeft vrijwilligers die werkzaam zijn in de gezondheidszorg.

Wereldkampioen

Omnisportvereniging De Pont biedt een flink aantal sporten aan kinderen en volwassenen met een lichamelijke of visuele beperking. Voorbeelden: E-hockey, boccia, goalball, tafeltennis, streetdance en judo. Vier spelers van het eerste E-hockeyteam vormen de basis van het Nederlands team dat zich dit jaar liet kronen tot wereldkampioen.

Sneltreinvaart

De G-tak van Transvalia ZW ontwikkelt zich in een sneltreinvaart. Twee jaar geleden ging de voetbalvereniging van start met vijf G-spelers. Nu zijn er al 26 leden en wordt naar verwachting binnen een halfjaar een derde team gevormd. De vereniging organiseerde in 2014 voor de eerste keer een G-toernooi.

Sportfeest van het jaar

De uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is hét Rotterdamse sportfeest van het jaar. Niet alleen wordt de winnaar van de Gehandicaptensportprijs 2013 bekendgemaakt, maar ook de Rotterdamse Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportcoach, Sportvrijwilliger en het Rotterdamse Sporttalent van het Jaar. Hier zijn de genomineerden te zien en vindt u meer informatie over het evenement. Sport Awards Rotterdam-Rijnmond wordt georganiseerd door RTV Rijnmond, gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen