Korfbalvereniging RSV Sperwers uit Rotterdam Charlois heeft de tweede prijs in de wacht gesleept bij de verkiezing van Het Sportbestuur van het Jaar 2010/2011. Samen met zeven andere Nederlandse verenigingen waren zij genomineerd voor de prijs vanwege uitzonderlijke bestuurlijke prestaties. De eerste prijs ging naar Voetbalschool de Scorende Jongens uit Alphen aan de Rijn en de derde prijs werd gewonnen door ASC Nieuwland uit Amersfoort.

Het bestuur van RSV Sperwers wordt geprezen om de succesvolle invoering van een nieuwe bestuursvorm en het opzetten van verschillende initiatieven zoals de KangoeroeKlup en KorfbalFit. De jury formuleert: “De website van deze korfbalvereniging uit de Rotterdamse wijk Charlois, waar ook tennis, darts en jeu de boules wordt aangeboden, is een bezoekje waard. De nieuwe bestuurssamenstelling heeft het afgelopen jaar geleid tot tal van initiatieven. Zo geven leden van de Sperwers met kinderen uit de buurt filmvoorstellingen, hebben zij maatschappelijke stages en zijn zij sinds kort ook een Schoolsportvereniging. Het eindresultaat dat het bestuur voor ogen heeft, is een vitale vereniging te zijn waar je van kind tot bejaarde terecht kunt, hetzij door sporten, hetzij door te komen kaarten, koffie drinken of een praatje te maken.”

De redactie van SPORT Bestuur & Management organiseerde samen met NOC*NSF voor de achtste keer de verkiezing voor Het Sportbestuur van het jaar.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carola Nagy

Carola Nagy

projectmanager Sport als middel / strategisch adviseur