Een hockeytenue, een lange broek, een trui, een regenjas, een shirt, schoenen, twee hockeysticks (voor binnen en buiten), een bidon, een tas én handschoenen. Nikki van de Beatrixschool in Pendrecht is van top tot teen aangekleed door JaWa Sport. Een primeur voor de Schoolsportvereniging. Voor het eerst is een SSV-team, in dit geval van hockeyvereniging Tempo’34, gesponsord.

Compleet verrast is Nikki als ze vrijdagmiddag van school gehaald wordt door haar moeder en haar hockeytrainster Ginny Hoogendoorn van Tempo’34. Pas bij JaWa Sport in Schiedam wordt haar duidelijk waarom ze is ‘gekidnapt’. Ze mag bij de hockeyzaak alle spullen uitzoeken die ze nodig heeft om haar favoriete sport te beoefenen. Haar eerste reactie: ‘Vet!’. De verbazing is van haar gezicht te lezen elke keer als ze nóg iets in de winkel mag uitkiezen. Dit heeft ze dik verdiend, aldus Ginny. ‘Ze is zo goed bezig, tijdens de trainingen en op school, en is een voorbeeld voor de rest’. Dit laat Nikki en haar moeder niet onberoerd. Voor beide is dit dan ook een emotioneel moment.

Sponsoring
Dat Nikki compleet aangekleed de winkel weer verlaat, is te danken aan de inspanningen van Ginny en Bernard (JaWa Sport). De twee raakten eerder met elkaar in gesprek over sponsoring. Bernard gaf aan dat hij elke G-hockeyspeler een stick sponsort, waarop Ginny vertelde dat er ook kinderen zijn wiens ouders de financiële mogelijkheid niet hebben om kleding en materiaal te kopen. Gevolg is dat sommige kinderen bijvoorbeeld worden gepest. Die verhalen raakten Bernard en hij wilde graag iets betekenen voor Tempo’34.

Mooi gebaar
Niet alleen Nikki heeft nu een complete hockey-uitrusting. Haar team, waarin kinderen hockeyen die via de SSV bij Tempo’34 zijn gekomen, is verblijd met materialen. De hockeyvereniging heeft voor de Schoolsportverenigingen Tarwewijk en Pendrecht veldsticks, zaalsticks en hockeyballen gekregen. Het is voor het eerst dat een SSV-team op deze manier wordt gesponsord. Een mooi gebaar, aldus Maarten Niggebrugge, projectleider Schoolsportvereniging bij Rotterdam Sportsupport. ‘Voor ruim 80 procent van de kinderen die via de Schoolsportvereniging bij een club sporten is de contributie te hoog. Het lidmaatschap voor hen wordt vergoed door het Jeugdfonds Sport. Dat geeft al aan dat er weinig geld is om ook nog kleding of materialen aan te schaffen.’

‘Big smile’
Met een nog grotere ‘big smile’ op haar gezicht verschijnt Nikki voortaan bij de trainingen. Trainen doet ze sinds kort op de hoofdlocatie van Tempo’34. ‘Ik ben superblij dat dit allemaal kan’, zegt ze meermaals tijdens het passen en uitzoeken van haar outfit. Het meest blij is ze met haar nieuwe tas. ‘Houdt u van knuffels?’ vraagt ze ten slotte aan Bernard, waarop hij bevestigend antwoordt. Dankbaar geeft ze hem nog een dikke knuffel.

Schoolsportvereniging
De schoolsportvereniging is een project van Rotterdam Sportsupport dat sportverenigingen en scholen aan elkaar koppelt, zodat kinderen de mogelijkheid hebben om dichtbij huis te sporten. Lees hier meer over het project.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging