De uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond, die vandaag op het ss Rotterdam zou worden gehouden, gaat niet door. In verband met het winterweer is besloten om het gala af te gelasten.

Maandagavond zou in de Queens Lounge op het cruiseschip onder meer de beste sportman, sportvrouw, sportploeg en coach van het afgelopen jaar worden onderscheiden.

Als alternatief worden op 11 december rond 17.00 uur de winnaars in de zeven categorieën via Rijnmond.nl en in de uitzending van Sportclub Rijnmond bekend gemaakt. Op TV Rijnmond zal zaterdag in een extra uitzending van Sportclub Rijnmond te zien zijn hoe de winnaars hun awards alsnog in ontvangst nemen.

Genomineerden

In de categorie beste sportploeg zijn Feyenoord, Neptunus en Sliedrecht Sport de kanshebbers op de prestigieuze prijs. Bij de vrouwen zijn roeister Marieke Keijser en de wielrensters Chantal Blaak en Lucinda Brand genomineerd. In de categorie beste sportman van het afgelopen jaar zijn Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi, hockeyer Seve van Ass en turner Bart Deurloo in de race voor de award.

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst is met basketbalcoach Gertjan van der Linden en Neptunus-coach Ronald Jaarsma genomineerd. Ook zijn er prijzen voor beste talent, G-ploeg en vrijwilliger van het afgelopen jaar. Jochem Bakker, Larissa van Krevel en Alida van Aalen zijn de kanshebbers voor meest aanstormend talent. De genomineerden voor de G-Sportploeg van het jaar zijn Transvalia ZW, Stichting Plons en SGT Alexanderstad. Kevin van den Berg (Volley Zuid), Annet van der Vaart (Rotterdam Atletiek Varkenoord) en Marc Knoet (Hockeyclub Delfshaven) zijn de genomineerden vrijwilligers van het jaar.

De gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en RTV Rijnmond organiseren jaarlijks samen de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Ze betreuren het dat de uitreiking maandagavond niet door kan gaan. De veiligheid van de bezoekers aan het feest gaat echter boven het feest zelf.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Laura van Velzen

Laura van Velzen

strategisch adviseur Interne organisatie