Het had een groot feest moeten worden, de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond 2017 op 11 december op het ss Rotterdam. Door het slechte weer zag de organisatie zich genoodzaakt de uitreiking af te gelasten. RTV Rijnmond heeft maandagavond de winnaars van deze in de ‘sneeuw’ gevallen editie bekendgemaakt. Dit zijn ze!

De winnaars

Feyenoord is dit jaar hofleverancier bij de uitreiking van de Sport Awards Rotterdam Rijnmond. Karim El Ahmadi mag de award voor Sportman in ontvangst nemen. Hij was één van de belangrijkste schakels in het kampioensjaar van Feyenoord. De motor op het middenveld werd het afgelopen seizoen landskampioen en won de Johan Cruijff Schaal.

Ook coach Giovanni van Bronckhorst valt in de prijzen, omdat hij de ploeg uit Rotterdam-Zuid na 18 jaar weer naar het landskampioenschap loodste. Feyenoord krijgt de award voor Sportploeg Rotterdam-Rijnmond 2017 uitgereikt. Feyenoord liet hiermee het eerste damesvolleybalteam van Sliedrecht Sport en honkbalploeg Curaçao Neptunus achter zich.

Wielrenster Chantal Blaak werd dit jaar Nederlands en Wereldkampioen op de weg, daarnaast won ze met haar team een zilveren medaille tijdens de WK ploegentijdrit. Daarvoor krijgt ze de award voor Sportvrouw Rotterdam-Rijnmond.

De 15-jarige atlete Alida van Daalen is uitgeroepen tot Sporttalent van het jaar. Dit jonge talent heeft nu al een indrukwekkende staat van dienst. Op het European Youth Olympic Festival won ze overtuigend de gouden medaille bij het kogelstoten en een dag later won ze op het onderdeel discuswerpen de zilveren medaille.

Sportvrijwilliger van het jaar

De award voor Sportvrijwilliger gaat dit jaar naar Marc Knoet. Sinds de start van Hockeyclub Delfshaven heeft Marc zich in veel rollen volledig voor de club ingezet. Als trainer, penningmeester, wedstrijdsecretaris, lijncoördinator en spin-in-het-web. Tegenwoordig staat hij bij de club vooral bekend om zijn enorme betrokkenheid bij de jeugd. Marc: ‘Ik ben ontzettend blij met de erkenning, maar ook vooral de aandacht die de club heeft gekregen door de nominatie. Ik hoop dat we nog meer mensen kunnen overtuigen te komen hockeyen bij HC Delfshaven, want hockey is voor iedereen!’

Gehandicaptensportprijs 2017

Ook SGT Alexanderstad valt in de prijzen. Bij de winnaar van de Gehandicaptensportprijs 2017 trainen en spelen ruim 50 G-tennissers in diverse leeftijdscategorieën, op verschillende niveaus. Persoonlijke aandacht en ontwikkeling staan centraal en ook op het sociale vlak wordt veel georganiseerd. ‘We zijn erg blij met de aandacht die wij als club, maar ook de G-sport in het algemeen gekregen heeft vanaf de nominatie. Het winnen van deze award helpt mogelijk bij het bereiken van nog meer (jonge) sporters met beperkingen. G-tennis is namelijk voor alle soorten beperkingen en kan spelers zoveel plezier bezorgen. Er is daarom bij ons ook altijd ruimte voor meer sporters!’, aldus G-tennis trainer Ruben van den Oever.

Uitzending

RTV Rijnmond is in de week van 11 december bij alle winnaars langsgegaan om ze hun welverdiende award te overhandigen. Zij lieten de reacties van de winnaars zien inde extra uitzending van Sportclub Rijnmond. Bekijk de uitzending hieronder:

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond is een samenwerking tussen de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport en RTV Rijnmond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bianca Hamstra

Bianca Hamstra

pedagogisch adviseur