Er is altijd een sport die bij jou past. Dit uitgangspunt van Rotterdam Sport op Maat geldt natuurlijk ook voor slechtziende, blinde, slechthorende en dove mensen. Handig: sinds vrijdag 17 april kunnen zij of naasten zich verdiepen in het specifiek voor hen ontwikkelde Rotterdamse sportaanbod. In boekjes zijn alle verenigingen en sport- en bewegingsvormen op een rij gezet die zich richten op personen met een auditieve of visuele beperking.

Rotterdam heeft slechtziende, blinde, slechthorende en dove sporters veel te bieden. John Stoop, oprichter van Running Blind en zelf sporter met een visuele beperking, overhandigde het eerste exemplaar aan Netty Dorrestijn en Miranda Marijnissen. De eerste is managing director van het Rotterdams Oogheelkundig Instituut en de tweede Manager Wonen & Dagbesteding bij Koninklijke Visio.

Elaine den Exter, ernstig slechthorend geboren en lid van Rotterdam Atletiek, schonk het eerste exemplaar aan Alice Geessinck en Carianne Goumans. Geessinck is regiodirecteur van de Koninklijke Auris Groep, die speciaal (voortgezet) onderwijs biedt voor kinderen met een gehoorbeperking of taalontwikkelingsstoornis. Goumans was tot voor kort voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Doven Sportbond.

Rotterdam Sport op Maat heeft de informatieboekjes samen met de Koninklijke Visio, Koninklijke Auris Groep en de Koninklijke Nederlandse Doven Sport Bond en vertegenwoordigers namens de auditief en visueel beperkte sporters ontwikkeld. Hiermee willen de organisaties aantonen wat Rotterdam te bieden heeft qua sport- en beweegactiviteiten voor jong en oud met deze beperkingen. De sportaanbieders die genoemd worden in de boekjes beschikken over begeleiders die veel ervaring hebben met kinderen en volwassenen met deze beperkingen. Het uitbrengen van de boekjes is weer een mooie stap vooruit in het helpen van de doelgroep bij het vinden van een passende sport.

 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten