Wil jouw sportvereniging de accommodatie ook verduurzamen? Steeds meer verenigingen denken hieraan door de sterk stijgende energieprijzen. Rotterdam Sportsupport kan jouw vereniging (financieel) helpen bij deze uitdaging! Met onze samenwerkingspartners streven we naar de best mogelijke oplossing. In dit artikel helpen we je op weg.    


 • Meld je dan eerst bij de gebiedsconsulent van Rotterdam Sportsupport. Hij/zij is het eerste aanspreekpunt voor Rotterdamse sportverenigingen en kan verder helpen om ervoor te zorgen dat de juiste stappen worden doorlopen en dat (financiële) kansen worden benut. Weet je niet wie jouw gebiedsconsulent is? Klik dan hier voor een overzicht.

 • Een verenigingsconsulent van Rotterdam Sportsupport koppelt je aan een gratis energiecoach. Deze coach kijkt hoe de sportaccommodatie verduurzaamd kan worden door een energiescan uit te voeren. Het resultaat van deze scan is een overzicht van de financiële mogelijkheden en potentiële besparingen bij het nemen van verduurzamingsmaatregelen.

 • Daarna bepaal je als vereniging of je met de energiecoach, in samenwerking met Rotterdam Sportsupport, ook het implementatietraject in gaat. Hierbij assisteren de energiecoach en Rotterdam Sportsupport bij het opvragen van offertes. Ook onderhouden zij contact met installatiebedrijven en zoeken de financierings- en subsidiemogelijkheden uit. Lees hier meer.

 • Voor het treffen van duurzaamheidsmaatregelen, die uit de scan naar voren zijn gekomen, kunnen verenigingen een beroep doen op een aantal fondsen en subsidies. Klik hier voor een overzicht van landelijke en lokale subsidies. Klik hier voor een overzicht van fondsen, zoals het Job Durafonds en het Rabobank Cooperatiefonds. De verenigingsconsulenten van Rotterdam Sportsupport ondersteunen bij het aanschrijven van deze fondsen en subsidies.

 • Zijn bovengenoemde fondsen en subsidies niet toereikend genoeg? Dan zijn er ook nog andere financiële mogelijkheden. Voor Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen kunnen er alternatieve financieringsmogelijkheden zijn. Benieuwd of jouw vereniging hiervoor in aanmerking komt? Neem dan contact op met verenigingsconsulent Paul Baans (zie onderstaande contactgegevens).

Heeft jouw vereniging vragen?

Neem dan rechtstreeks contact op met Paul Baans, verenigingsconsulent financiën, via p.baans@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

In het energiedossier op onze website blijf je op de hoogte van de laatste informatie over sport en de stijgende energieprijzen.

Paul Baans

verenigingsconsulent Financiën
Paul Baans

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Fondsen en subsidies
 • Duurzaamheid
 • Wet- en regelgeving
 • Vergunningen
 • Toegankelijkheid
 • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Anouk Meeter

verenigingsconsulent Feijenoord, Delfshaven en Centrum
Anouk Meeter