Nieuwe leden en extra vrijwilligers. Welke vereniging wil dat nou niet? Ontdek op maandag 13 oktober de mogelijkheden tijdens het congres van Rotterdam Sportsupport in de Kuip. U maakt onder meer kennis met professionals en organisaties uit de omgeving die uw club en accommodatie onder de aandacht kunnen brengen van personen die u nu niet bereikt. U meldt zich hier aan en kunt op bezoek komen met zoveel vrijwilligers als u wilt.

Sportverenigingen kunnen niet genoeg worden geprezen voor hun maatschappelijke betekenis. Ze bieden spelers en toeschouwers trainingen en wedstrijden en geven hun bovendien de gelegenheid een gezellige tijd te beleven in de kantine. Toch zijn er steeds meer clubs die vérder gaan of dit willen overwegen.

Het congres van Rotterdam Sportsupport speelt hier op in met het thema ‘de maatschappelijke waarde van de sportvereniging’. ‘Ik raad iedereen van harte aan zich te laten inspireren’, zegt gebiedscoördinator Martijn Blok van Rotterdam Sportsupport.

‘U kunt er kennismaken met professionals en andere partijen uit de wijk die jouw vereniging helpen aan nieuwe leden en vrijwilligers. Het gaat om personen en organisaties die actief zijn binnen zorg, welzijn, onderwijs en re-integratie. Neem de fysiotherapeut die mensen naar de vereniging verwijst die moeten revalideren. Misschien bevalt het ze zó, dat ze lid of vrijwilliger willen worden. Of denk aan de buitenschoolse opvang die op doordeweekse dagen graag gebruikmaakt van uw kantine, zodat de accommodatie beter wordt benut.’

U kunt tussen 17.30 en 22.30 uur uw voordeel doen met een rijk programma. Na de ontvangst begint om 18.30 uur de plenaire opening. U wordt geïnspireerd door Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport), Johan Wakkie (voormalig directeur Koninklijke Nederlandse Hockeybond), Erik Scherder (neuropsycholoog) en Adriaan Visser (wethouder financiën, binnenstad, cultuur en sport).

Daarna kunt u een themasessie volgen en tijdens de afsluitende netwerksessie waardevolle contacten búiten de sport aanboren.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedscoördinator van jouw vereniging. De gebiedscoördinator of expertadviseur lossen samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Cedrick Copra

Cedrick Copra

Combinatiefunctionaris kickboksen