In aanloop naar de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen organiseren Rotterdam Topsport, Rotterdam Sportsupport, World Port Tournament Baseball en RTV Rijnmond het Rotterdamse Sportdebat. Op 5 maart gaan experts vanuit de sportsector en aanverwante sectoren in debat met vertegenwoordigers uit de Rotterdamse politiek. Alle partijen die nu vertegenwoordigd zijn in de gemeenteraad zijn aanwezig. Nieuwkomer OPA zal eveneens aan het debat deelnemen.

Sporten wordt al lang niet meer gezien als doel op zich. Naast het gezondheidsaspect wordt ook de maatschappelijke meerwaarde van sport belangrijker, bijvoorbeeld voor versterking van de samenleving, imago, economie, recreatie en toerisme. Hoe gaan de partijen sport inzetten voor citymarketing, onderwijs, veiligheid, leefbaarheid en talentontwikkeling? In hoeverre zet de gemeentelijke politiek in op de ontwikkelingen van (top)sportverenigingen? Wat is de rol van het bedrijfsleven in het Rotterdamse sportbeleid? En hoe kan de publiek-private samenwerking verder worden versterkt om een groter publiek te bereiken?

In een ‘Rondom 10-setting’ worden woensdag stellingen geponeerd waar een panel van experts en politici op kunnen reageren. Het debat staat onder leiding van Jan Dirk Stouten en RTV Rijnmond zal opnamen maken om een uitgebreid verslag te brengen op de tv-zender. Via onder meer het Twitter-account van Rotterdam Sportsupport zijn updates over het debat te volgen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fleur Lindenburg

Fleur Lindenburg

receptie-, secretariaats- en communicatiemedewerker