Het Jeugdsportfonds is in 2017 weer het goede doel van de NN Marathon Rotterdam. Het fonds wil dat kinderen en ouders weten dat zij, als ze te weinig geld hebben om te sporten, dankzij het fonds tóch kunnen sporten.

In deze aflevering volgde OPEN Rotterdam de twee Rotterdamse broertjes Delano en Jay-ro. De jongens sporten dankzij het Jeugdsportfonds. Basisschool De Regenboog maakte dit mede mogelijk door inzet van intermediair en gymdocent Mohamed Benziane. Bekijk hun verhaal hieronder.

Wat is het Jeugdsportfonds?

Het Jeugdsportfonds is een fonds dat de contributie betaald van kinderen waarvan de ouders het niet kunnen betalen. Als kinderen willen sporten kunnen zij via de website of een intermediair een aanvraag doen om hun contributie vergoed te krijgen. Kinderen kunnen dan een jaar lang sporten via het Jeugdsportfonds bij een vereniging naar keuze. Na afloop van het jaar dient de aanvraag opnieuw gedaan te worden. Hier vind je meer informatie over het Jeugdsportfonds.

Doneer!

Ook jij kunt een kind in beweging brengen! Deze week is er een speciale SMS-actie ingesteld voor het goede doel. SMS JEUGDSPORT naar 4333 en doneer éénmalig 2,50. Mocht je meer willen doneren dan kan dat via de actiepagina: www.elkestap.nl.

Het Jeugdsportfonds en alle Rotterdamse kinderen bedanken je!

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging