Mathijs zwemt naar het doel van de tegenstander, schiet en scoort! Luid gejuich van zijn teamgenoten. “Heb je gezien dat ik heb gescoord? En dat tussen de normale mensen he, want ik ben hier de enige met een beperking”.

Dat sporten voor iedereen is laten we zien in de miniserie “Sporten is voor iedereen” die Rotterdam Sportsupport in samenwerking met MEE Rotterdam Rijnmond en Sportbedrijf Rotterdam ontwikkeld heeft. In de vijfdelige miniserie komen vijf Rotterdamse sporters aan het woord waarvoor sporten bij een sportclub niet meteen vanzelfsprekend was. Stuk voor stuk prachtige voorbeelden van inclusief sporten.

Bij inclusief sporten gaat het erom dat iedereen met plezier kan meedoen, zich welkom voelt en zich erbij voelt horen, geaccepteerd wordt, niet uitgesloten wordt en eigen sportkeuzes kan maken.​

Inclusief sport- en beweegaanbod

Meedoen aan sport en plezier in sport is niet voor iedereen vanzelfsprekend, waardoor een deel van de Rotterdammers weinig of niet sport. Inclusief sport- en beweegaanbod is dé manier om iedereen, ongeacht beperking, te laten profiteren van al het moois dat sport en bewegen te bieden heeft. De kracht en impact van sport wordt gebruikt om sporters zonder en met een beperking écht met elkaar te verbinden. Inclusie draagt bij aan het meedoen aan en het genieten van sport. ​

  • Aflevering 1: Mathijs heeft autisme en vindt waterpolo geweldig! ​
  • Aflevering 2: Boksen met aanpassingen is zelfs mogelijk met maar 10% zicht!
  • Aflevering 3: Esther kan slecht tegen haar verlies, maar is ontzettend blij dat ze weer beweegt en onder de mensen is!
  • Aflevering 4: Voetballen en training geven met een auditieve beperking, ook dat kan! John laat het ons zien.
  • Aflevering 5: De sportvereniging heeft voor Sjaan de drempel verlaagd om ondanks haar verstandelijke beperking te kunnen genieten van een potje tennis!

<!– /* Font Definitions */ @font-face {font-family:”Cambria Math”; panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:roman; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-536869121 1107305727 33554432 0 415 0;} @font-face {font-family:Calibri; panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4; mso-font-charset:0; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:-469750017 -1073732485 9 0 511 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-unhide:no; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:””; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:”Calibri”,sans-serif; mso-fareast-font-family:Calibri; mso-fareast-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} a:link, span.MsoHyperlink {mso-style-priority:99; color:#0563C1; text-decoration:underline; text-underline:single;} a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed {mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; color:#954F72; mso-themecolor:followedhyperlink; text-decoration:underline; text-underline:single;} .MsoChpDefault {mso-style-type:export-only; mso-default-props:yes; font-size:10.0pt; mso-ansi-font-size:10.0pt; mso-bidi-font-size:10.0pt;} @page WordSection1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.WordSection1 {page:WordSection1;} –>


https://youtu.be/bqvrU5NxEcs

Het stimuleren van inclusief sporten doen we niet alleen, maar in samenwerking met MEE Rotterdam Rijnmond en Sportbedrijf Rotterdam. 

Meer weten over inclusief sport- en beweegaanbod of wat jij als sportvereniging zelf kan doen? Ga naar rotterdamsportopmaat.nl of neem contact op met projectleider Kim Santbulte.

Samen zorgen we ervoor dat iedere Rotterdammer sportief en maatschappelijk mee kan doen!

Kim Santbulte

strategisch adviseur
Kim Santbulte

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Rosanne Verhoeven

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde
Rosanne Verhoeven