Wat zijn de regels voor het afsteken van vuurwerk? Wanneer mag de veldverlichting aan? Voor sportverenigingen gelden milieuregels om overlast te voorkomen, maar ook om de omgeving veilig te houden. Om overtredingen te voorkomen en de regels meer bekendheid te geven, heeft DCMR Milieudienst een informatiewaaier met relevantie milieu-informatie ontwikkeld.

De waaier bestaat uit losse kaartjes met op ieder kaartje beknopte informatie over één thema. Ook zijn er aparte kaartjes met een checklist om te kijken waar je aan moet denken bij trainingen, feesten en wedstrijden bijvoorbeeld. De DCMR Milieudienst Rijnmond controleert of verenigingen in Rotterdam deze regels naleven. Je kunt de waaier hieronder downloaden.

Waaier DCMR Milieudienst Rijnmond pdf, 161 KB

Wil je een fysiek exemplaar van deze informatie? Of heb je andere vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met DCMR via info@dcmr.nl, vermeld daarbij de naam van je vereniging en ‘sportwaaier’ in het onderwerp.

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg