Waar de Lekker Fit! school vorig jaar een mooie tweede plaats bemachtigde achter Basisschool Cosmicus zijn de rollen dit jaar omgedraaid. Maar liefst 133 keer bezochten de leerlingen van de Wilhelminaschool een gratis sportactiviteit tijdens de Sportentocht 2013. Zij ontvingen dan ook een mooie beker uit handen van Michel de Baan, portefeuillehouder deelgemeente Charlois. Basisschool Cosmicus bemachtigde dus de tweede plaats, op de voet gevolgd door OBS de Triangel als derde.

In totaal hebben 22 basisscholen in Charlois deelgenomen aan de Sportentocht, die van 16 t/m 20 september duurde. De kinderen uit de groepen 3 t/m 8 konden deze week bij 25 verenigingen in de buurt terecht voor een gratis kennismaking met verschillende sporten.

De sportiefste…

Uiteraard werden meer prijzen verdeeld bij de feestelijke afsluiting van de Sportentocht. Niet alleen de sportiefste school werd in het zonnetje gezet. Ook de sportiefste leerlingen (jongens en meisjes) werden geëerd, waarbij ze een cadeau van Asics ontvingen. Bij de jongens waren dit: Milan Luhrman (Wilhelmina, groep 3a), Omer Taskiran (Cosmicus, groep 6b) en Tarik (de Toermalijn, groep 7). Bij de meisjes waren dit: Celina Dikkenberg (OSBS Kameleon, groep 4a), Vildana Hovic (Cosmicus, groep 6a) en Marina Domacasse (Wilhelmina, groep 7).

Verder zijn onder alle deelnemers gratis lidmaatschappen verloot bij de volgende 10 (!) verenigingen: RVV Transvalia,SV Spartaan Turnen, Spartaan Zwemmen, RVV Coal, Dansschool Fit Fiesta, RHV Snelwiek, RSV Sperwers, RVV Kocatepe, Aikido vereniging Bushi Dojo en Taekwondo school Altundag. Als klap op de vuurpijl gaf de streetdancegroep van basisschool de Kameleon een spetterend optreden om de week in stijl mee af te sluiten voorafgaand aan de prijsuitreikingen.

Sportentocht

Tijdens de Sportentocht boden meerdere sportorganisaties in Charlois hun sport gratis aan op locatie. Onder andere RVV Transvalia ZW (meidenvoetbal), Z’67 (tennis), de Portland Poema’s (honkbal) en CCR Punjab (cricket). De best bezochte sport was deze keer turnen bij SV Spartaan Turnen met 37 deelnemers op één dag.

De Sportentocht Charlois is tot stand gekomen door een samenwerking van de gemeente Rotterdam (programma Lekker Fit!), deelgemeente Charlois, Sportstimulering Charlois, Rotterdam Sportsupport en natuurlijk alle deelnemende sportverenigingen in Charlois.

Ook de deelgemeenten Noord (21 t/m 28 september) werd een Sportentocht georganiseerd. In de deelgemeenten IJsselmonde (30 september t/m 4 oktober) en Hoogvliet/Pernis (30 september t/m 11 oktober) is de Sportentocht nog bezig. 

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Martine Willemse

Martine Willemse

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen