Vanaf  maandag krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht in Hoogvliet tijdens de Sportentocht. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen in deelgemeente Hoogvliet een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten. De sportentocht heeft tot doel kinderen kennis te laten maken met de diversiteit aan sportverenigingen in de deelgemeente en ze te stimuleren tot bewegen.

Elke dag bieden meerdere sportorganisaties in Hoogvliet hun sport aan op locatie, zoals voetbal bij voetbalvereniging Meeuwenplaat, streetdance bij dansschool Marleen, judo bij judoschool De Korte maar ook showmusical bij ER Studio. Aan de hand van een boekje met stempelkaart kan er gratis deelgenomen worden aan de activiteiten. Deelnemers ontvangen bovendien een cadeautje en maken kans op de titel sportiefste leerling of sportiefste school en kunnen hier ook nog leuke prijzen mee winnen, zoals een gratis lidmaatschap.

De Sportentocht eindigt op vrijdagavond 4 november om 19.00 uur met een feestelijke afsluiting in Sporthal Hoogvliet (Othelloweg 175). De boekjes worden op de scholen uitgedeeld.

De Sportentocht is tot stand gekomen door een samenwerking van Rotterdam Lekker Fit!, deelgemeente Hoogvliet, Rotterdam Sportsupport en Sport en Recreatie gemeente Rotterdam.

De Sportentocht in deelgemeente Hoogvliet is een vervolg op de Sportentocht die in 2010 voor het eerst plaatsvond in Hoogvliet. Van 10 oktober t/m 14 oktober 2011 heeft ook in IJsselmonde een succesvolle  editie van de Sportentocht plaatsgevonden, die ruim 400 sportdeelnames opleverde.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.