Korfbalvereniging Sperwers, BSO Ketelbinkie Charlois en Rotterdam Sportsupport zijn gestart met een sportieve samenwerking. De woensdagmiddagen op de BSO zullen voortaan voorzien worden van een sportprogramma.

De actieve korfbalvereniging Sperwers uit Charlois vindt het belangrijk dat er in deelgemeente Charlois volop mogelijkheden zijn voor jeugd om te sporten. Zij werken graag mee aan de ontwikkeling van een sportieve BSO ondersteund door Rotterdam Sportsupport. Samen hebben zij een sportprogramma opgesteld voor de BSO jeugd op de woensdagmiddagen.

Hans Tindal, voorzitter van Sperwers, zegt: ‘Wij vinden het belangrijk om onze club open te stellen voor de wijk en we willen uitstralen dat gezondheid en sportief bezig zijn heel erg belangrijk is voor de jeugd. We willen meer dan alleen een korfbalvereniging zijn en we beseffen dat een korfbalvereniging als Sperwers een belangrijke functie heeft binnen de wijk. Onze goede relatie met de BSO is een mooi voorbeeld.’

Samen sporten onder goede begeleiding en een gezonde snack na afloop zijn de ingrediënten voor de komende woensdagmiddagen. Tot aan het einde van het schooljaar is er een afwisselend programma samengesteld. Zo gaan de kinderen aan de slag met korfbal, tennis, dansen op muziek en nog enkele andere activiteiten.

De BSO Ketelbinkie Charlois en Rotterdam Sportsupport juichen de samenwerking toe en zijn blij met deze aanpak. Voor alle partijen is dit een win-win situatie en uiteindelijk is de jeugd de grootste winnaar. ‘Dat is toch waar je het uiteindelijk voor doet. Die jongens en meiden lekker aan het sporten krijgen’, sluit Tindal af.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek.