Bij Golfcenter Seve zijn donderdag 21 april negen Sportpluspredicaten uitgereikt. De predicaten van HC Rotterdam, RSV Sperwers, Feyenoord Futsal en Portland Poema’s zijn met twee jaar verlengd. Abdel-kwan, OZC Rotterdam, rvv L.M.O., vv Pernis en XerxesDZB verlengden hun zogenoemde Sportplusstatus met vier jaar. De Sportsplusverenigingen kregen het predicaat overhandigd door Christine Eskes (wethouder Sport) en Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport).

Een Sportplusvereniging is een vitale vereniging met een veilig sportklimaat. De club is financieel gezond, heeft de juridische zaken op orde en is maatschappelijk ondernemend met de deuren open voor de wijk en de stad. Rotterdam Sportsupport ondersteunt deze verenigingen bij hun maatschappelijke inzet en interne organisatie.

“De afgelopen tien jaar hebben Sportplusverenigingen veel bereikt. Ze hebben laten zien dat ze vooroplopen in allerlei ontwikkelingen en van extra betekenis zijn voor hun leden, de wijk en Rotterdam.”

Gert-Jan Lammens (directeur Rotterdam Sportsupport)

Toekomst

De aanwezige Sportplusverenigingen kregen bij Golfcenter Seve een speciaal magazine uitgereikt dat ter ere van het 10-jarig bestaan van Sportplus is uitgebracht. Deze uitgave bevat inspirerende verhalen van Sportplusverenigingen en werpt een blik op de toekomst van Sportplus en de (Rotterdamse) sportverenigingen. Lammens: “De afgelopen tien jaar hebben Sportplusverenigingen veel bereikt. Ze hebben laten zien dat ze vooroplopen in allerlei ontwikkelingen en van extra betekenis zijn voor hun leden, de wijk en Rotterdam. Deze verenigingen zetten zich in om de kracht van sport en verenigen nog gerichter voor de stad te benutten en zijn daarom onmisbaar binnen het sociaal beleid in Rotterdam.”  

De bezoekers deden ook mee aan een golfclinic bij Golfcenter Seve. Fotocredit: Jan Kok.

Traject 

Rotterdamse sportverenigingen kunnen één keer per jaar opgaan voor het Sportpluspredicaat. Een onafhankelijke commissie, met leden uit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties, toetst of de vereniging hiervoor in aanmerking komt. Hierbij wordt gekeken naar onder meer vitaliteit, maatschappelijk ondernemerschap, oog voor duurzaamheid en toekomstbestendigheid en of de vereniging een veilig sportklimaat heeft. Afhankelijk van de score ontvangen de verenigingen een predicaat voor één, twee of vier jaar. Klik hier voor meer informatie over Sportplus.

De 28 Rotterdamse Sportplusverenigingen zijn: Abdel-kwan (taekwondo), Atomium ’61 (handbal), ckv N.I.O. (korfbal), HC Delfshaven (hockey), HC Feijenoord (hockey), HC Rotterdam (hockey), rvv L.M.O. (voetbal), LTC Plaswijck’62 (tennis), kv Nikantes (korfbal), OZC (korfbal), PAC Rotterdam (atletiek), Portland Poema’s (honk- en softbal), vv Pernis (voetbal), RC The Hookers (rugby), Feyenoord Handbal (handbal), Roeivereniging Rijnmond, vv Rozenburg (voetbal), Rotterdam Atletiek, Rotterdam Basketbal, RSV Sperwers (korfbal), A.R.S.R. Skadi Rotterdam (roeien), Spartaan’20 (voetbal), Feyenoord Futsal (zaalvoetbal), TTV Alexandria ’66 (tafeltennis), Unity99(karate), R.C.&V.V. V.O.C. (voetbal en cricket), XerxesDZB (voetbal), Volley Zuid (volleybal).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke