Sport is, net is voorgaande jaren, weer goed vertegenwoordigd tijdens Jeugdvakantieland. Tijdens het evenement, van 22 juli tot en met 2 augustus in Rotterdam Ahoy, kunnen kinderen kennismaken met verschillende sporttakken en Rotterdamse sportaanbieders! Rotterdam Sportsupport gaat hier actief inzetten op toeleiding naar de Rotterdamse verenigingen.

Basketbal, honkbal, voetbal, boksen, atletiek, of volleybal. Dit en nog veel meer sport- en beweegactiviteiten zijn te vinden in het Sportpark tijdens Jeugdvakantieland van 22 juli tot en met 2 augustus in Rotterdam Ahoy. Het Sportpark is een samenwerking tussen Rotterdam Sportsupport, Sportbedrijf Rotterdam en diverse Rotterdamse sportverenigingen.

Rotterdam Sportsupport en sportverenigingen
In het Sportpark kunnen kinderen allerlei sporten uitproberen onder leiding van combinatiefunctionarissen van Rotterdam Sportsupport en vrijwilligers van Rotterdamse sportverenigingen. Deze zijn aanwezig om kinderen te helpen en te enthousiasmeren. Ook kunnen zij ouders informeren over passend sportaanbod voor hun kinderen in hun wijk. De sporten die de deelnemers tijdens Jeugdvakantieland kunnen beoefenen zijn: basketbal, volleybal, handbal, boksen, judo, honkbal, voetbal, korfbal, badminton, atletiek, tennis, hockey, hindernis parcours, tafeltennis, schaken, skiën en E-sports.

Proeftraining
Enthousiaste kinderen kunnen zich ter plekke inschrijven voor een proeftraining bij een sportvereniging in hun buurt. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om bij een sportvereniging zelf te sporten. Het doel hiervan is om zoveel mogelijk doorstroom naar Rotterdamse sportverenigingen te realiseren.
Naast dat de kinderen tijdens het evenement de verschillende sporten vrijuit kunnen beoefenen, zijn er ook diverse sportclinics te volgen en kunnen ze meedoen aan minitoernooitjes.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten