Kevin van Hengel van de Rotterdamse Reddingsbrigade is de Sportvrijwilliger 2013 en de Gehandicaptensportprijs 2013 komt toe aan hockeyvereniging RHV Leonidas. Dat vernamen de honderden bezoekers van de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond op maandag 16 december in het nieuwe Luxor Theater.

Dat betekende dat de vrijwilligers Wim Sas van volleybalvereniging Hou Stand en Jacolien Vogelzang van Schaatsvereniging Rotterdam nét naast de prijs grepen. Hetzelfde gold bij de verenigingen met een gehandicaptensporttak voor zeilvereniging Stichting Plons en zwem- en paardrijvereniging GoSports.

In het Nieuwe Luxor Theater klonken nog meer ovaties. Paralympisch zwemster Lisette Teunissen werd uitgeroepen tot de Rotterdamse Sportvrouw 2013, golfer Joost Luiten tot Sportman, de heren van hockeyvereniging HCR tot Sportploeg, honkbalcoach Evert Jan ’t Hoen tot Sportcoach en voetballer Jean-Paul Boëtius tot Metro Talent.

Kevin van Hengel dankt de onderscheiding ‘Sportvrijwilliger 2013’ aan zijn enorme inzet voor een groep andersvalide sporters. Het motto van Van Hengel van de Rotterdamse Reddingsbrigade: ‘Het gaat er niet om hoe je zwemt, maar dat je kúnt zwemmen.’ Met dit motto als uitgangspunt verzorgt hij wekelijks lessen in het zwembad. Vele Rotterdammers van jong en oud hebben dankzij Van Hengel hun zwemdiploma weten te behalen.

Hockeyvereniging RHV Leonidas viel in de smaak met hun aanbod voor mensen met een verstandelijke en/of een lichamelijk beperking. ‘Normaal waar het kan, speciaal waar het moet. Dat is onze slogan’, vertelt Nicole Borkens. ‘We bedoelen met die slogan: hockey is voor iedereen en Leonidas is voor iedereen. Speciaal waar het moet komt bijvoorbeeld tot uiting in het grote aantal van twaalf vrijwilligers die de leden met een beperking begeleiden tijdens de training’, aldus Borkens.

De winnaars zijn bepaald door zowel een deskundige jury als het publiek, dat online kon stemmen.

Het evenement Sport Awards Rotterdam-Rijnmond werd georganiseerd door Rotterdam Sportstad (Gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Rotterdam Sportsupport) en RTV Rijnmond. Bekijk hier de eerste foto’s van deze feestelijke avond.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Miranda Monster

Miranda Monster

verenigingsconsulent Accommodatie