Henk Swinkels en Cees Rodenburg van Honk- en Softbalvereniging Saints zijn de Sportvrijwilligers 2014 en Omnisportvereniging De Pont mag zich winnaar noemen van de Gehandicaptensportprijs 2014. Dat is op maandag 15 december bekendgemaakt tijdens de Sport Awards Rotterdam-Rijnmond. Individuele kampioenen en kampioensteams van amateurverenigingen werden ook gehuldigd gedurende hét Rotterdamse sportfeest van het jaar.

Bij de verkiezing Sportvrijwilliger 2014 grepen Lia Schop (RIS, Rotterdamse vereniging voor aangepast sporten) en Wouter Weerheijm (Skadi) nét naast de prijs. In de race tussen clubs met een gehandicapten-sporttak waren GoSports (zwemmen) en Transvalia ZW (voetbal) de andere overgebleven kandidaten.

Sportman en Sportvrouw

Traditiegetrouw werd er vaak geapplaudisseerd in het nieuwe Luxor Theater. Deze keer onder meer voor bokser Nouchka Fontijn (Rotterdamse Sportvrouw 2014), golfer Joost Luiten (Sportman), voetbalvereniging SBV Excelsior (Sportploeg), honkbalcoach Evert-Jan ’t Hoen (Sportcoach) en voetballer Terence Kongolo (Talent).

Sportvrijwilligers

Henk Swinkels en Cees Rodenburg danken de onderscheiding ‘Sportvrijwilliger 2014’ aan hun inzet voor Bean Bag Baseball. Dit is een spelactiviteit voor ouderen, gebaseerd op de spelregels van honkbal. Het afgelopen jaar zijn Henk en Cees bij ruim 10 Rotterdamse zorginstellingen geweest om het spel te demonstreren en te spelen. Eind oktober vond het eerste Saints Bean Bag Baseball toernooi plaats waaraan 4 zorginstellingen hebben deelgenomen. Naast het Bean Bag Baseball, waar zij regelmatig een dag vrij voor nemen, vervullen zij zich ook andere vrijwilligerstaken bij HSV Saints.

Gehandicaptensportprijs

Omnisportvereniging De Pont viel op dankzij hun zeer gevarieerde sportaanbod: o.a. E-hockey, boccia, goalball, tafeltennis, streetdance en judo. Bij de Pont kunnen kinderen en volwassenen met een lichamelijke of visuele beperking in groepsverband sporten. De club, die al 28 jaar bestaat, gaat het sportief voor de wind; zo vormen vier spelers van het 1e E-hockeyteam de basis voor het Nederlands team dat dit jaar wereldkampioen werd.

De winnaars zijn bepaald door zowel een deskundige jury als het publiek, dat online kon stemmen.

De Sport Awards Rotterdam-Rijnmond werd georganiseerd door RTV Rijnmond, gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport en Rotterdam Topsport.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fragette Jagt

Fragette Jagt

verenigingsconsulent Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg