Bloeiende sportverenigingen, met goede accommodaties en kwalitatieve trainers. Onder meer hier wil de kersverse sportwethouder Sven de Langen (ook volksgezondheid, zorg en ouderen ) de komende collegeperiode op inzetten. Dit zei hij tijdens de viering van het 12,5 jarig bestaan van de Schoolsportvereniging (SSV).

Wethouder Sven de Langen prijst de Schoolsportvereniging, een project van Rotterdam Sportsupport, gefinancierd door de gemeente Rotterdam, dat het al 12,5 jaar mogelijk maakt dat basisscholieren in de Maasstad dichtbij huis kunnen sporten. ‘Via de Schoolsportvereniging kun je verschillende sporten uitproberen. Zo ontdek je wat je leuk vindt, wat je goed kan en bij welke club je lid wilt blijven of worden’, sprak De Langen de kinderen van SSV Katendrecht vrijdag 29 juni toe. Zij namen die middag met hun ouders deel aan de SSV-familiedag. Tegelijkertijd vierde Rotterdam Sportsupport met betrokkenen het 12,5 jarig jubileum van de Schoolsportvereniging.

Wethouder De Langen wil dat bijvoorbeeld de 3100 kinderen die nu via de SSV bij een vereniging sporten, ook in de toekomst volop hun sport kunnen blijven beoefenen. ‘Trainen doe je uiteindelijk bij de sportclub. Wat ik dus heel graag wil is dat er er voldoende verenigingen en andere (commerciële) sportaanbieders zijn in Rotterdam, met goede accommodaties en trainers, waar jong en oud plezier beleven en waar ze beter worden dan ze nu al zijn.’

Dankzij financiering vanuit de gemeente Rotterdam kan de Schoolsportvereniging bestaan en doorontwikkeld worden. Ook daar werd tijdens het jubileumfeest bij stilgestaan. Begon Rotterdam Sportsupport met één SVV op Katendrecht, inmiddels zijn er 25 SSV’s in verschillende wijken. In totaal 63 sportaanbieders en 71 scholen zijn aan het programma verbonden. ‘Er zijn zoveel mensen die zich voor de Schoolsportvereniging inzetten’, licht De Langen toe. ‘Dat maakt het zo’n bijzonder project.’

Online magazine
Ter ere van het 12,5 jarig bestaan van de Schoolsportvereniging is door Rotterdam Sportsupport een online magazine gepubliceerd. Hierin staan inspirerende verhalen, foto’s en video’s: van vrijwilligers die betrokken waren bij de start van het programma tot trainers die zich wekelijks vol overgave inzetten en coördinatoren die kinderen en hun ouders enthousiast maken en helpen over de eerste drempels te stappen. Ben je benieuwd? Bekijk dan hier het online magazine.


Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

Marion den Elsen

secretaresse