De gemeente Rotterdam stelt voor de sportseizoenen 2022/2023 en 2023/2024 ruim één miljoen euro beschikbaar voor Rotterdamse sportverenigingen en scoutinggroepen die door de stijgende energieprijzen in de problemen zijn of komen. Rotterdam Sportsupport beheert dit steunfonds en kan, nadat verenigingen eerst een stappenplan hebben doorlopen en in aanmerking komen, verenigingen financieel compenseren voor de hoge energieprijzen of adviseren in het treffen van besparings- en duurzaamheidsmaatregelen.

Hoe werkt het stappenplan?

Om tot een mogelijke uitkering uit het Steunfonds energie te komen, wordt er met de betreffende vereniging een stappenplan doorlopen. Met dit stappenplan brengen we samen de financiële situatie in beeld, bekijken we van welke (toekomstige) regelingen de vereniging mogelijk gebruik kan maken én wat de vereniging zelf kan doen om de financiële positie te verbeteren. Als met deze stappen het probleem niet voldoende wordt opgelost, kan de vereniging geholpen worden middels een uitkering uit het steunfonds. Rotterdam Sportsupport is verantwoordelijk voor het maken van deze analyse en voert deze zo snel mogelijk uit. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

 1. We beantwoorden hulpvragen van sportverenigingen en inventariseren signalen van onze sportpartners over Rotterdamse verenigingen;
 2. We vragen door, analyseren en bepalen of de financiële nood acuut is;
 3. We wijzen verenigingen op bestaande (landelijke) regelingen en ondersteuningsmogelijkheden en helpen waar nodig en mogelijk bij het aanvragen ervan; 
 4. We analyseren samen met de vereniging de financiële levensvatbaarheid en of de stijgende energieprijzen de oorzaak zijn van de huidige financiële problemen. Uit deze analyse blijkt welke oplossingen mogelijk zijn en deze bespreken we met de club;
 5. De vereniging levert een energiescan aan of we laten een energiescan uitvoeren zodat de vereniging inzichtelijk heeft welke duurzaamheidsmaatregelen (financieel) het meeste opleveren;
 6. We bepalen of er voldoende oplossingen zijn voor de financiële problemen en zo niet, wat de urgentie is;
 7. We bepalen of er maatwerkoplossingen mogelijk zijn. Dit kan (ook) gaan om een bijdrage uit het Steunfonds energie van Rotterdam Sportsupport.

Heeft jouw vereniging vragen?

Voor specifieke vragen met betrekking tot de stijgende energieprijzen, kun je rechtstreeks contact opnemen met verenigingsconsulent Paul Baans via p.baans@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 06 26 26 21 20. Uiteraard ook als je denkt dat jouw club het stappenplan zou moeten doorlopen, kun je contact opnemen met Paul. We helpen je graag verder!

In het energiedossier op onze website blijf je op de hoogte van de laatste informatie over sport en de stijgende energieprijzen.

Paul Baans

Verenigingsconsulent Financiën
Paul Baans

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

 • Fondsen en subsidies
 • Duurzaamheid
 • Wet- en regelgeving
 • Vergunningen
 • Toegankelijkheid
 • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Saskia Grootens

verenigingsconsulent Overschie en Hillegersberg-Schiebroek / projectcoördinator Beweegcoach
Saskia Grootens