Wil jouw club aan de slag met esports en gaming? Dan hebben we goed nieuws! Ook dit jaar kunnen verenigingen hier namelijk stimuleringsbudget voor aanvragen. Dat geldt voor clubs die structureel iets met esports en gaming willen doen, maar ook voor een eenmalige actie. Bijvoorbeeld om het seizoen op een leuke manier af te sluiten of als leuke activiteit in de zomervakantie.

Tempo ’34, Spartaan’20, OZC en HV ETC Hoogvliet maken deel uit van de Rotterdam Gate Games. Bij hen is esports en gaming op een duurzame manier op de club geïntroduceerd. Ze organiseren gametoernooien, clinics en activiteiten en hebben een speciale ‘game corner’ in de kantine. Maar ook op het veld kun je actief met esports aan de slag. Zo zijn er clubs die met een ‘smartball’, gekoppeld aan een app op een smartphone, hun hockey- of voetbalskills verbeteren. Op verschillende locaties in Rotterdam staat een interactieve pooltafel. Een ander voorbeeld van esports is Zwiften, een indoor fietstraining- of wedstrijd in een virtueel landschap, wat onder andere RWC Ahoy doet. Meer weten over de mogelijkheden? In deze whitepaper kun je meer inspiratie opdoen.

Aanvragen budget

Met de introductie van esports en gaming zijn natuurlijk kosten gemoeid. Het mooie is dat verenigingen die hier eenmalig óf duurzaam invulling aan willen geven stimuleringsbudget kunnen aanvragen. Dit kan via het aanvraagformulier op onze website. Op deze pagina staat meer uitleg. Voor de aanvragen boven 5000 Euro ontvangen we graag een uitgebreid plan van aanpak. Wat hier in moet komen te staan, is ook omschreven op deze pagina. Mocht jouw club ook iets met met esports en gaming willen doen, maar je weet niet precies hoe of wat, neem dan contact op met Martine Willemse. Zij helpt je graag om je idee concreet te maken. Je kunt ook bij haar terecht met andere vragen over esports en gaming.

Voordelen esports en gaming

Samen FIFA spelen op de club

Rotterdam wil dé esportshoofdstad van Nederland worden. De stad wil de kracht van esports op een positieve manier benutten. Vanuit het zogenaamde living lab ‘Esport en de vereniging van de toekomst’ Rotterdam zijn we gezamenlijk aan de slag met diverse experimenten bij verenigingen. De Rotterdam Gate Games komen hier uit voort. We proberen zo esports op een positieve manier te benutten om meer mensen in beweging te brengen en te houden. Daarnaast kan het helpen om het verloop van jeugd bij verenigingen tegen te gaan. Gaming bezit ook waardevolle elementen voor het vernieuwen van het sportaanbod, het uitbreiden van de wijkfunctie en het toekomstbestendig maken van verenigingen.

Martine Willemse

verenigingsconsulent toekomstbestendige sportverenigingen
Martine Willemse

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marion den Elsen

secretaresse
Marion den Elsen