De afgelopen weken stonden voor verschillende Rotterdamse middelbare scholen in het teken van de Rotterdamse Kampioenschappen (RK’s). Bij de sporten dans, zaalvoetbal, honkbal en basketbal gingen de scholieren de sportieve strijd met elkaar aan om zich te kronen tot de beste van de stad. Het leverde weer een fraai lijstje winnaars op, die we in deze terugblik graag nog even in het zonnetje zetten.

De Rotterdamse Kampioenschappen zijn een onderdeel van het programma Challenge010. Het hele jaar trainen jongeren onder professionele begeleiding en spelen ze toernooien tegen verschillende deelnemende scholen. Als afsluiting van het jaar vinden in juni de Rotterdamse Kampioenschappen plaats. Het doel is om de leerlingen kennis te laten maken met de verschillende sporten om zo de doorstroming naar sportverenigingen te bevorderen.

Dans
Dansgroep Veenoord is de winnaar geworden van de Rotterdamse Kampioenschappen dans in het Oude Luxor Theater. Als afsluiting van de gezellige middag sloot de brassband aan en werd er door de jongeren nog flink door gefeest. Vervolgens is de hele groep, met de brassband voorop, vanaf het Oude Luxor naar Schouwburgplein gelopen voor een heuse flashmob. De scholieren trokken hierbij veel bekijks van het winkelend publiek.

Challenge010 Dans is een samenwerking tussen Rotterdam Sportsupport, SKVR en scholen voor voortgezet onderwijs. Jongeren gaan daarbij de uitdaging aan de beste danscrew van de stad te worden. Ze maken in 15 gratis lessen kennis met diverse dansstijlen en werken aan hun creatieve- en fysieke vaardigheden. In de lessen, die plaats vinden op hun school, hebben ze onder begeleiding van een professionele SKVR danscoach ook gewerkt aan een dynamische showcase die ze afgelopen zaterdag hebben laten zien in het Luxor.

Zaalvoetbal
Het spel werd gestreden in Topsportcentrum Rotterdam waarbij bij de meiden van het Avicenna College kampioen zijn geworden. Tijdens de daaropvolgende prijsuitreiking vroegen de uitzinnige meiden of ze nog het woord mochten nemen. Dit resulteerde in mooie lovende woorden naar de organisatie en kippenvel bij het publiek in de zaal. Bij de jongens (onderbouw) greep LMC Palmentuin de winst. STC Waalhaven was de sterkste bij de bovenbouw.

Honkbal
Vorige week werd er op een regenachtige donderdagmiddag gestreden om de titel Rotterdams Kampioen honkbal in het Neptunus Familiestadion. Dat er een flinke wolkbreuk was, mocht de pret overigens niet drukken. Het was een gezellige en sportieve middag met honkballende scholieren van Challenge010. De winnaar? De Calvijn Business School, net als een jaar eerder.

Basketbal
En dan was er tot slot nog het RK basketbal, dat afgelopen weekeinde werd gespeeld in de Alexanderhal. Bij de meiden ging het kampioenschap naar Veenoord. Bij de jongens trok Hugo de Groot aan het langste eind.

 

Challenge010 is een project van Rotterdam Sportsupport, in samenwerking met SKVR. Het draagt bij aan de ontwikkeling van positief gedrag van middelbare scholieren. De jongeren gaan de uitdaging aan met een schoolteam of -crew de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen