Rotterdamse jongeren kunnen dit jaar weer maatschappelijke projecten organiseren met financiële middelen van de JongerenBijdrageRegeling. Een voorbeeld uit 2014 is een voetbaltoernooi voor 350 spelers van verschillende clubs. Een gehonoreerd project voor dit jaar is wedstrijdzwemmen voor jongeren die een nieuwe kans krijgen in hun leven. Sportverenigingen kunnen ook een aanvraag indienen.

De JongerenBijdrageRegeling is een fonds dat een aandeel levert aan Rotterdamse jongerenprojecten. Inwoners tussen de 12 en 27 jaar kunnen een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Door de jaren heen zijn vele projecten gehonoreerd op het gebied van onder meer sport, muziek, kunst, cultuur, film, evenementen, taal en theater.

Verenigingen

Verenigingen en scholen hebben ook de mogelijkheid hun voordeel te doen. Wilt u een maatschappelijk project organiseren voor Rotterdamse jongeren? Vraag dan een financiële bijdrage aan. Of laat jongere leden het initiatief nemen en een creatief evenement of project organiseren in samenwerking met de vereniging. Let op: de JongerenBijdrageRegeling is niet bedoeld ter bekostiging van open dagen of sportdagen. Er moet een duidelijke maatschappelijke invalshoek zijn.

Betekenis Rotterdam

De aanvraag wordt getoetst op de betekenis ervan voor Rotterdam. Maar ook: wat is de positieve invloed ervan op de persoonlijke ontwikkeling van de aanvrager en – bij voorkeur – die van verschillende jongeren? Hoe is het verder gesteld met de duurzaamheid van het project? Kan het langdurig worden voortgezet? Het is ook belangrijk dat het beoogde initiatief jongeren stimuleert mee te doen en actief te zijn.

Spelregels

Hier vindt u de andere spelregels voor een aanvraag. De belangrijkste criteria:

  • Via website of e-mail stuurt u het aanvraagformulier in voor één de vijf sluitingsdata: 28 januari, 25 maart, 24 juni, 26 augustus of 28 oktober.
  • De inzender is een (Rotterdamse) jongere van minimaal 12 en maximaal 27 jaar oud die woont, werkt en/of studeert in Rotterdam.
  • De maximumaanvraag per project is 2.000 euro. Het totale project mag niet meer kosten dan 10.000 euro.
  • De activiteiten worden gehouden in Rotterdam. Ze worden gerealiseerd voor, door en met jongeren tussen 12 en 27 jaar.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Marcella Somers

Marcella Somers

officemanager