Rotterdam Sportsupport heeft, in aansluiting op de workshop ‘Omgaan met leden en ouders van allochtone afkomst’ in oktober 2010, diverse betrokkenen bij de Schoolsportvereniging de unieke kans geboden om vrijdag 11 februari j.l. een werkbezoek te brengen aan de pas geopende Essalammoskee in de deelgemeente Feijenoord.

Het doel van het werkbezoek was om betrokkenen van de Schoolsportvereniging de mogelijkheid te geven om kennis te nemen van de Islam en bruggen te slaan tussen de Islam, de scholen/verenigingen en de Moskee. Ongeveer veertig personen waren bij dit bezoek aanwezig.

Het programma was samengesteld rondom het vrijdagmiddaggebed en stond voor deze gelegenheid in het teken van ‘de Islam en sport’. Men kreeg een rondleiding door de nieuwe moskee en er werd afgesloten met een dialoog over de Islam en sport onder leiding van de Imam en interculturalisatiecoach Mamoum el Loukili.

Marjolein Woudstra, projectmedewerker bij Rotterdam Sportsupport, zegt: “Zowel de Imam, het moskeebestuur als de moskeebezoekers stonden erg open voor onze komst en een mogelijke verdere samenwerking. We zijn erg gastvrij ontvangen. Het vrijdagmiddaggebed ging over het belang van gezondheid en sport, wat de Koran hierover verteld en welke rol ouders en personen hier zelf in kunnen nemen. Na afloop van de preek is zelfs een aantal moskeebezoekers naar de Imam gestapt om te kijken of ze meer met sport kunnen doen. Het bestuur van de moskee heeft aangegeven dat de moskee voor iedereen open staat, als een soort buurthuis. Niet alleen voor het geloof maar ook voor ontmoeting, samenkomst en het organiseren van activiteiten.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Carmen Barranco

Carmen Barranco

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat / clubkadercoach