Alle hockeyteams van HV Victoria spelen vanaf afgelopen weekend met de aanvoerdersband van Omarm Rotterdam. De campagne is een initiatief van Rotterdam Sportsupport en staat voor elkaar steunen, leiderschap, samenwerking en betrokkenheid. Met het dragen van deze aanvoerdersband laat de hockeyvereniging uit Kralingen-Crooswijk zien dat ze zich inzetten voor diversiteit en inclusie in de sport.

Hugo Man, aanvoerder van HV Victoria heren 1, en Daphne Voormolen-Muller, captain van de dames 1, namen de band op Super Sunday in ontvangst. Ook werd het een levensgrote aanvoerdersband uitgerold over het hoofdveld van de hockeyvereniging. “Het is voor mij een grote eer om dit rijtje te mogen staan. Inclusie en diversiteit is een onderwerp dat in elke sport niet onopgemerkt mag blijven,” aldus Mann. “Als aanvoerder is het belangrijk hier niet alleen op toe te zien binnen het team, maar ook binnen de gehele vereniging. Door veel met mijn teamgenoten te praten en ook op trainingen en in wedstrijden toe te zien op hoe er met elkaar wordt omgegaan, probeer ik mijn steentje bij te dragen.”

“Het is voor mij een grote eer om dit rijtje te mogen staan,” vervolgt Mann. “Dat deze vele sporters en verenigingen zich al hebben aangesloten zegt wat over het belang van dit onderwerp binnen de sport. Hopelijk zal deze lijst met aangesloten sporters en verenigingen alleen maar groeien en kan hiermee dit onderwerp niet alleen in Rotterdam, maar in heel Nederland besproken worden.”

“Dat veel sporters en verenigingen zich al hebben aangesloten, zegt wat over het belang van dit onderwerp binnen de sport.”

Hugo Mann

Captainsday

HV Victoria gaat binnenkort met een aantal vrijwilligers binnen de vereniging aan de slag om een bord te ontwikkelen die op het sportpark geplaatst wordt met de kernwaarden van de hockeyvereniging. Rotterdam Sportsupport begeleidt deze avond. Later wordt nog een captainsday georganiseerd voor de jongste jeugd, zoals eerder bij V.O.C. Wil je meer weten over Omarm Rotterdam? Bekijk dan deze pagina.

Ineke Kalkman

projectleider Veilige sportverenigingen met sterke jeugdafdelingen
Ineke Kalkman

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Daan Baecke

verenigingsconsulent Noord en Kralingen-Crooswijk
Daan Baecke