Heel Nederland heeft op dit moment te maken met prijsverhogingen door inflatie. Dat geldt ook voor Sportbedrijf Rotterdam, exploitant van verschillende sporthallen, gymzalen en zwembaden in Rotterdam. Vanwege de hoge inflatie verhoogt het Sportbedrijf de tarieven met 6,9%.   

Het Sportbedrijf voert elk jaar een indexering op de tarieven door. Dit betekent dat de prijzen gelijk aan de inflatie meestijgen (gemiddeld 1 tot 3 %). Dit jaar is de inflatie echter zo hoog, dat het Sportbedrijf heeft besloten om de tarieven niet met hetzelfde percentage te verhogen voor de sporthallen, gymzalen en zwembaden. Door de tariefstijging tot 6,9% te beperken, blijft de sport in Rotterdam de komende tijd betaalbaar en toegankelijk.

Wat houdt dit in voor sportverenigingen?

In Rotterdam huren veel binnensportsportverenigingen direct van het Sportbedrijf. Deze verenigingen dienen in hun begroting voor het komende jaar rekening te houden met de tariefstijging van 6,9%. Heeft jouw vereniging moeite om een sluitende begroting te maken? Neem dan contact op met Paul Baans, verenigingsconsulent financiën, via p.baans@rotterdamsportsupport.nl of door te bellen naar 010 24 29 315. We helpen je graag verder!

En wat als je bij een andere verhuurder zit dan het Sportbedrijf?

Huurt jouw vereniging bij een andere organisatie – bijvoorbeeld Optisport Rotterdam, Sportfondsen Rotterdam, Topsportcentrum of SO Vastgoed en heb je nog niks gehoord van je verhuurder over een tariefverhoging? Dat kan betekenen dat er of geen tariefstijging komt of dat dit later nog bekend wordt gemaakt. Neem dan tijdig contact op met de verhurende partij.

Wat moet je nog meer weten?

De afgelopen jaren heeft het Sportbedrijf al flink geïnvesteerd in het energiezuinig maken van accommodaties door onder andere het plaatsen van zonnepanelen, verbeteren van isolatie en het plaatsen van gasloze verwarmingssystemen. Maar dat is nog niet genoeg. Daarom wordt de komende periode de temperatuur van douche- en badwater in zwembaden, sporthallen en gymzalen van het Sportbedrijf verlaagd, een maatregel die direct een effect heeft op de besparing van energie. Deze maatregelen helpen het Sportbedrijf om kosten te besparen en de tariefstijging te beperken.

Ook wordt een beroep gedaan op de gebruikers van de sporthallen, gymzalen en zwembaden. Door bijvoorbeeld korter te douchen, ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten te houden en verlichting uit te doen na gebruik van de sporthal. Voor sportverenigingen is het belangrijk om dit ook te communiceren naar de leden.  

Contact

Heeft jouw vereniging naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Neem dan contact op met jouw gebiedsconsulent. We helpen je graag verder!

Paul Baans

Verenigingsconsulent Financiën
Paul Baans

Meer weten?

Wil je jouw accommodatie beter benutten? Heb je vragen over toegankelijkheid of duurzaamheid? Of wil je verbouwen, uitbreiden of verhuizen?

Over deze onderwerpen kun je ons vragen stellen:

  • Fondsen en subsidies
  • Duurzaamheid
  • Wet- en regelgeving
  • Vergunningen
  • Toegankelijkheid
  • Extern reclamebeleid

Wij staan voor je klaar!

Laurens Verbaan

verenigingsconsulent Prins Alexander / projectcoördinator Schoolsportvereniging
Laurens Verbaan