Voetballen, hockey of karate. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen. Dit is echter niet vanzelfsprekend. Een op de negen kinderen groeit namelijk op in armoede, dit zijn gemiddeld drie kinderen per klas. Elke ouder wil het beste voor zijn kind, maar helaas is het niet voor elk gezin weggelegd de kinderen lid te laten worden van een sportvereniging.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Rotterdam maakt het mogelijk dat kinderen en jongeren uit Rotterdamse gezinnen met weinig geld toch structureel mee kunnen doen aan sport en cultuur. Voor de toekomst van het kind, het gezin en uiteindelijk ook de samenleving is het belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om mee te doen met leeftijdsgenootjes en zich fysiek, sociaal en mentaal te ontwikkelen. Voor hen betaalt het fonds de contributie of het lesgeld voor een jaar, en soms attributen of kleding. Het maximale bedrag dat wordt uitgekeerd is €280 euro. Rotterdam Sportsupport en Jeugdfonds Sport & Cultuur werken met elkaar samen.

Netwerk

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur werkt al samen met tal van sportverenigingen in de wijken, waardoor het aanbod dichtbij is. Voor elk kind is er een passende vereniging of sport te vinden. Het fonds verstrekt de subsidie direct aan de aanbieders. De aanmelding van de kinderen wordt gedaan door bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur erkende intermediairs. Intermediairs zijn professionals die werken met kinderen en jongeren zoals jeugdhulpverleners, leerkrachten of schoolmaatschappelijk werkers. Onze intermediairs staan dicht bij de gezinnen, weten wat nodig is en waar behoefte aan is, en overtuigen ouders van het belang van sport. Dit netwerk van verenigingen en intermediairs wordt door het Jeugdfonds Sport & Cultuur actief onderhouden en uitgebreid.

Nieuwe coördinator

Sinds 21 september is Erik Spijker de nieuwe sportcoördinator van het Jeugdfonds Sport & Cultuur in Rotterdam. Hieronder stelt hij zich voor:

“Sport en cultuur leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een kind, daarom zet ik mij graag in voor het fonds. Mijn missie is om actief intermediairs en sportaanbieders te benaderen, en zo het Jeugdfonds een gezicht in de stad te geven. Door mijn werkzaamheden bij Sportbedrijf Rotterdam heb ik de nodige ervaring opgedaan in de sportwereld. Mijn inzet bij Zomercampus010 en Stichting Jarige Job hebben mij inzicht gegeven in de doelgroep van het jeugdfonds. Ik kom graag in contact met nieuwe en bestaande sportverenigingen.”

E-mail: Erik.Rotterdam@Jeugdfondssportencultuur.nl.
Tel: 010 – 4790137 (maandag t/m donderdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur).

Meer weten?

Wil je meer weten over het fonds en/of je hierbij aansluiten? Neem dan contact via Rotterdam@jeugdfondssportencultuur.nl of bel naar 010 479 0137. Op de website van het Jeugdfonds Sport & Cultuur lees je alles over de werkwijze. Ook is er een toolkit voor sportverenigingen beschikbaar.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Monique de Groot

Monique de Groot

projectcoördinator Sportplus