Onder Rotterdamse werklozen bevindt zich een prachtig potentieel aan talent en kennis. Sportverenigingen kunnen ervan profiteren, want de gemeente verplicht mensen met een uitkering minstens twintig uur per week iets terug te doen voor de samenleving.

Een administratieve opleiding. Ervaring in de horeca. Expertise op het vlak van timmerwerk. Heel wat mensen zonder een baan beschikken over kennis en kunde waarmee sportverenigingen geholpen zouden zijn. Clubs kunnen nu een vacature opstellen waarop werklozen solliciteren via Sociale Zaken en Werkgelegenheid Rotterdam, kortweg SoZaWe.

‘Dit is mogelijk dankzij het beleid om mensen met een uitkering een tegenprestatie te laten leveren’, vertelt programmamanager SoZaWe Nico van Wijk. ‘Doel van deze aanpak is ook dat mensen hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten en zo sneller kunnen uitstromen naar regulier werk. Wie actief is in de samenleving, ook al is het maar een paar uurtjes, gaat zich veel beter voelen.’

Clubs die hun voordeel willen doen met de inzet en kennis van een werkloze, kunnen dat kenbaar maken aan verenigingsadviseur Danny Rijnhout van Rotterdam Sportsupport via 010 242 93 15 en D.Rijnhout@rotterdamsportsupport.nl. Hij legt de link met SoZaWe, waarna de sollicitatieprocedure van start kan gaan.

‘We streven ernaar om kandidaten uit de wijk van de vereniging te werven’ voegt Van Wijk toe. ‘En de vereniging heeft altijd het laatste woord: die beslist of ze in zee gaat met een sollicitant.’

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wim Wisse

Wim Wisse

verenigingsconsulent Charlois en IJsselmonde