In 2013 heeft er in vijf deelgemeenten een sportentocht plaatsgevonden. Hoogvliet, Pernis, Noord, IJsselmonde en Charlois stonden een week lang in het teken van sport en bewegen. Tijdens de verschillende sportentochten namen 1439 leerlingen 2169 keer deel aan trainingen bij sportaanbieders. De sportentocht laat kinderen kennismaken met de sportverenigingen in de deelgemeente.

In Hoogvliet en Pernis samen werd 1032 keer deelgenomen aan activiteiten, judo streetdance en zelfverdediging werden het meest bezocht. Noord telde 812 deelnames waarbij turnen, basketbal, zaalvoetbal en taekwondo het populairst waren. Karate, judo en streetdance konden in IJsselmonde op veel belangstelling rekenen en deze deelgemeente had in totaal 721 deelnames. Charlois telde 416 deelnames en de leerlingen hadden een voorkeur voor turnen, voetbal en dans. De ‘Sportiefste scholen’ van 2013 zijn geworden: Hildegardis, De Groene Palm, Wilhelminaschool en Westpunt. Daarnaast werden er prijzen uitgereikt aan de ‘Sportiefste leerling’ en zijn er lidmaatschappen weggegeven van verschillende sportverenigingen.

De sportentocht is een evenement dat gedurende een week plaatsvindt in een deelgemeente van Rotterdam. In deze week krijgen sport, bewegen en het verenigingsleven extra aandacht. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen een week lang bij verschillende sportorganisaties terecht om gratis deel te nemen aan uiteenlopende sporten.

Het evenement is een samenwerking van Gemeente Rotterdam (Sportstimulering en Lekker Fit!), Rotterdam Sportsupport en de deelgemeente.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janny van Bergeijk

Janny van Bergeijk

verenigingsconsulent Leden