Nieuw: het Testplein! Voor het eerst kunnen bezoekers van de Rotterdam Sport op Maat dag hier terecht. Deelname aan een test helpt je aan antwoorden op vragen, zoals hoe fit je bent en welke sporthulpmiddelen er voor jou zijn. Je kunt advies krijgen van een specialist. Ben je benieuwd naar tips voor een gezonde leefstijl? Of heb je een Paralympische sportdroom en wil je weten of die werkelijkheid kan worden?

Wie weet hoe het ervoor staat met zijn conditie, vetpercentage en soepelheid van de gewrichten, kan beter bepalen welke sport hij wil en kan beoefenen. Doe daarom mee aan een fitheidstest. Het is een van de onderdelen op het Testplein. Het overzicht:

  • Hoe fit ben jij?

Wat? Hoe scoor jij op oog-handcoördinatie, lenigheid, reactiesnelheid en uithoudingsvermogen? Onder professionele begeleiding doe je een test. Na afloop ontvang je persoonlijk advies. Je kunt ook jouw vetpercentage, BMI, cholesterol en suiker laten meten.

Voor wie? Voor mensen met een beperking en voor 50-plussers die willen weten hoe ze scoren op bijvoorbeeld oog-handcoördinatie en lenigheid.

Door wie? Sportief Capelle.

  • Heb jij een Paralympische sportdroom?

Wat? Laat je scouten en informeer of jouw droom werkelijkheid kan worden.

Voor wie? Iedereen tussen de 12 en 35 jaar met een lichamelijke of visuele beperking.

Door wie? Paralympisch Talentscout Team van sportkoepel NOC*NSF.

  • Benieuwd naar tips voor een gezonde leefstijl?

Wat? Praktische tips over een gezonde leefstijl, heerlijke gerechten met producten uit je eigen stad, persoonlijk voedingsadvies en nog veel meer!

Voor wie? Iedere bezoeker.

Door wie? Onder meer Stadslandbouw Schiebroek.

  • Ben je op zoek naar sporthulpmiddelen of wil je advies van een specialist?

Wat? Ervaar verschillende sporthulpmiddelen en laat je informeren over de mogelijkheden.

Voor wie? Mensen met een functie- en/of mobiliteitsbeperking.

Door wie? Welzorg.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Wilco Hameetman

Wilco Hameetman

projectleider gebieden / verenigingsconsulent Prins Alexander