De theatervoorstelling ‘Wel winnen hè!’ stimuleert bestuurders en andere vrijwilligers van sportverenigingen te werken aan een – nog – positievere cultuur binnen hun club. Op een speelse manier krijgen clubs en vrijwilligers een spiegel voorgehouden aan de hand van herkenbare voorbeelden uit de clubpraktijk. Tijd en plaats: woensdag 30 januari in Theater Zuidplein.

Al heel wat bezoekers van de voorstelling, die speelt in het hele land, zijn gemotiveerd geraakt om binnen hun vereniging nog meer en beter te werken aan een sfeer van sportiviteit en respect voor de ander. Trainers, coaches, begeleiders, bestuursleden en scheidsrechters krijgen meer inzicht in hun rol binnen de vereniging en in de bijdragen die zij kunnen leveren.

Rotterdam is nu ook aan de beurt. In november werd de voorstelling hier al gespeeld voor onder meer verenigingsvoorzitters, combinatiefunctionarissen en gemeenteambtenaren. Op 30 januari volgt een uitvoering voor trainers, coaches, begeleiders, scheidsrechters en andere bestuursleden dan de voorzitter. ‘Wel winnen hè!’ speelt dan in Theater Zuidplein tussen 20.00 en 21.20 uur. Een van de spelers is Bas Grevelink, bekend van Comedy Train en de musical Joseph.

De theatervoorstelling maakt deel uit van ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Dat is een initiatief om gewenst gedrag te stimuleren en ongewenst gedrag aan te pakken in de sport. Het is bedacht door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, sportkoepel NOC*NSF, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond en de Koninklijke Nederlandse Hockeybond. Plusminus dertig sportbonden hebben zich erbij aangesloten.

De bonden kunnen u verder helpen als u na de theatervoorstelling verbeteringen wilt doorvoeren binnen uw vereniging. Zij denken mee over doelgroepen, behoeften en uitvoering van acties.

Wilt u ook een bezoek brengen aan ‘Wel winnen hè!’? Hier bestelt u kaarten à 5 euro per persoon.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Emile van der Weg

Emile van der Weg

verenigingsconsulent Organisatie