Maar liefst achttien scoutinggroepen in Rotterdam openen op zaterdag 17 september hun deuren tijdens het evenement ‘Tijd voor Avontuur’. Op deze avontuurlijke open dag vol activiteiten en spelen voor kinderen van 6 tot 18 jaar en vrijwilligers op zoek naar een leuke vrijetijdsbesteding.

Tijd voor Avontuur is de nieuwe slogan van Scouting Nederland. Onder deze naam worden evenementen georganiseerd door lokale scoutinggroepen. In Rotterdam doen de groepen dit gezamenlijk op dezelfde dag. Wekelijks zijn er in Rotterdam zo’n 2000 kinderen actief bij de Rotterdamse scoutingverenigingen. In de coronajaren hebben zelfs steeds meer kinderen de leuke en uitdagende activiteiten ontdekt; met een ledenstijging van maar liefst 7% is scouting in Rotterdam nog steeds groeiende. Scouts beleven wekelijks geweldige avonturen en werken aan hun eigen ontwikkeling: ze durven, ze doen en ze verleggen hun grenzen!

Unieke identiteit

En dit laten zij op zaterdag 17 september graag zien aan de Rotterdammers die scouting nog niet kennen. Elke deelnemende scoutingvereniging verzorgt zijn eigen programma. Er zijn activiteiten in de gebieden Feijenoord, Hillegersberg-Schiebroek, Noord, Hoek van Holland, Kralingen-Crooswijk en Prins Alexander. Zo zijn er bijvoorbeeld vijf waterscoutinggroepen en één landscoutinggroep actief rondom het recreatiegebied aan het Prinsemolenpad langs de Bergse Plas. Deze groepen werken goed met elkaar samen.

“Elke scoutinggroep heeft, net als een sportvereniging, zijn eigen unieke identiteit en sfeer,” zegt waterscoutsleiding Ruben Seijbel van de Dr. John Mottgroep. “Tijdens de open dag ontvangen de samenwerkende groepen van het Scoutcentrum Prinsemolenpad de enthousiaste kinderen. Zij krijgen een stempelkaart waarmee ze bij elke groep kunnen meedoen aan leuke en uitdagende activiteiten. Op deze manier kunnen ze de sfeer van die groep goed ervaren en op basis daarvan kunnen ze kiezen bij welke groep ze lid willen worden.”

Wil je weten welke scoutinggroepen nog meer meedoen aan ‘Tijd voor Avontuur’? Bekijk hier een overzicht met alle locaties en tijdstippen.

Contact

Wil je meer weten over vrijwilligerswerk bij scoutinggroepen in Rotterdam of over de Rotterdamse scoutinggroepen in het algemeen? Bianca Post, verenigingsconsulent Scouting Rotterdam Sportsupport, helpt je graag aan de gewenste contacten via b.post@rotterdamsportsupport.nl of bel naar 06-50 88 39 46. We helpen je graag verder!

Bianca Post – van der Hoek

Verenigingsconsulent Scouting
Bianca Post – van der Hoek

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Fieke de Goede

interim projectleider Rotterdam Sport op Maat
Fieke de Goede