Een kantine met een hogere winst. Het is vaak al mogelijk door een aantal eenvoudige tips van horecakenners op te volgen. Rotterdam Sportsupport brengt verenigingen in contact met Club Consult. Die organisatie houdt uw horeca-exploitatie tegen het licht en adviseert hoe de inkomsten kunnen stijgen en de uitgaven dalen.

Schaffen wij onze kantineartikelen aan tegen een gunstige prijs en hanteren wij goede verkooptarieven? Het zijn typisch van die vragen die worden gesteld binnen veel verenigingen. Ook door Tafeltennisvereniging Alexandria ’66. De club liet begin dit jaar een scan uitvoeren door Club Consult. Die service kost 750 euro. Rotterdam Sportsupport voorziet in de kosten. Vloeien uit de scan adviezen voort die de vereniging minstens 750 euro opleveren, dan betaalt de club alsnog de scan.

Voorzitter Saskia Meijer van TTV Alexandria ’66: ‘Wij waren alle horecazaken op een rij aan het zetten. Voldeden we bijvoorbeeld nog aan alle wettelijke eisen, bijvoorbeeld op het gebied van hygiëne? In die geest leek het ons goed om ook te kijken of we onze baromzet konden verhogen. Het was nuttig een onafhankelijke partij met horeca-expertise te laten kijken naar onze horeca-exploitatie.’

Wat heeft het opgeleverd? Meijer: ‘In vergelijking met andere verenigingen blijkt bij ons de marge tussen inkoop- en verkoopprijs laag te zijn. Dat gaan we naar kijken. Verder kwam naar voren dat we voor een flesje met 33 centiliter evenveel geld rekenen als voor een blikje met 20 centiliter. Dat flesje mag dus best wat meer kosten. We hebben ook het dwingende advies gekregen te registeren wat we in- en verkopen. Tot dusver legden we al het geld gewoon in de kas, zonder het overzicht te hebben. Door te registreren, zie je bijvoorbeeld welke artikelen goed verkopen en welke het minder doen. Daar kun je het inkoopbeleid op aanpassen.’

Club Consult heeft TTV Alexandria ’66 ook aangeboden met de leverancier van frisfranken en bier om tafel te gaan om de inkoopprijzen te bespreken.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Ellen Breedveld

Ellen Breedveld

projectmedewerker Meer volwassen Rotterdammers met een gezondheidsachterstand blijvend in beweging