Twee keer per jaar komen de Rotterdamse voetbalverenigingen bij elkaar om samen te werken aan een veilig sportklimaat op de Rotterdamse velden. De platformbijeenkomst van gisteren stond in het teken van: Omgaan met verschillende culturen binnen je vereniging. Sparta-trainer Alex Pastoor en diversiteitscoach Mamoun Loukili deelden hun kennis en ervaringen over dit onderwerp. Omdat de inhoud ook voor andere verenigingen interessant is, delen bezoekers in deze video de belangrijkste tips en inzichten:

De Rotterdamse aanpak Veilig Voetballen helpt voetbalverenigingen bij het realiseren van een veilig sportklimaat. Het doel van deze aanpak is samenwerken aan een Rotterdams voetbalklimaat waarin sportiviteit en respect centraal staan en dat zorgt voor nog meer plezier op en rond de velden! Binnen de Rotterdamse aanpak streven we naar een aanspreekcultuur en een eenduidig normen- en waardenbeleid voor de Rotterdamse voetbalclubs. Klik hier voor meer informatie over de Rotterdamse aanpak of neem contact op met Judith van Dijk.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Antoine Schijf

Antoine Schijf

verenigingsconsulent Toekomstbestendige sportverenigingen