Op 16 november 2011 organiseert de netwerkorganisatie Rotterdam Sport op Maat een scholingsavond voor trainers van sportverenigingen uit Rotterdam die een sportaanbod hebben voor mensen met een beperking. Ook trainers van verenigingen die plannen hebben om een dergelijk aanbod te realiseren, zijn van harte welkom.

In Rotterdam zijn zo’n 60.000 inwoners met een beperking, variërend van auditieve of visuele beperkingen tot aan chronische ziekten en verstandelijke beperkingen. Om deze doelgroep zo optimaal mogelijk te helpen is deze bijeenkomst specifiek voor trainers georganiseerd.

Inhoud

De avond draait om uitwisseling van kennis en ervaring met diverse doelgroepen welke een aangepast sportaanbod vragen. Er komen verschillende onderwerpen aan bod, die allemaal met sport, beperkingen en de sportvereniging te maken hebben. Naast tips & trucs over hoe om te gaan met diverse doelgroepen wordt er ook veel aandacht besteed aan de trainers. Alle vragen die trainers hebben kunnen ze die avond stellen. Tevens wordt er een onderlinge uitwisseling van informatie tussen verenigingen en trainers gestimuleerd, praktijkervaring is immers zeer waardevol. Ook zal er informatie gegeven worden over het nieuwe digitale loket Rotterdam Sport op Maat.

Aanmelden

Opgeven voor deze avond kan bij Rotterdam Sport op Maat door dit aanmeldingsformulier in te vullen en te sturen naar info@rotterdamsportopmaat.nl. Tevens is het mogelijk om dit telefonisch te doen via 010 – 2429315. Aanmelden dient te gebeuren vóór 9 november 2011!

Deelname aan de scholingsavond is gratis. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging, met vermelding van de locatie. De trainersbijeenkomst zal plaatsvinden van 19:30 tot 22:00 uur.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Stephan Vos

Stephan Vos

verenigingsconsulent Veilig sportklimaat