Op maandagavond 20 december was het nieuwe Luxor Theater het decor voor de Rotterdam Sportstad Awards. Onder leiding van Mart Smeets en met een bijzondere rol voor Karin Bloemen en Voice Male werden de awards uitgereikt aan Rotterdams Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sportcoach en Sporttalent van 2010. Tevens werd de Gehandicaptensportprijs en een award voor de Rotterdamse Sportvrijwilliger uitgereikt.

Giovanni van Bronckhorst is vanwege zijn tweede plek tijdens het Wereldkampioenschap in Zuid-Afrika uitgeroepen tot Rotterdams Sportman 2010. Van Bronckhorst was aanvoerder van het Nederlands elftal. In de verkiezing onder de topsporters versloeg hij hockeyer Jeroen Hertzberger en (aangepast) tafeltennisser Ronald Vijverberg. In 2009 waren zij ook genomineerd, toen werd David Kuiper Rotterdams Sportman.

In een sterk deelnemersveld is, na 2005 en 2007, Elisabeth Willeboordse dit jaar ook weer verkozen tot Rotterdams Sportvrouw. Na goud tijdens het EK in Oostenrijk, behaalde ze ook brons tijdens de Grand Slam in Parijs en de Grand Prix in Tunesië. In haar thuishaven Rotterdam won ze tevens goud tijdens de Grand Prix. Met het landenteam won Willeboordse goud tijdens het WK in Turkije. Dartster Francis Hoenselaar en korfbalster Suzanne Struik waren de andere twee genomineerden.

Vorig jaar legde Rotterdam Atletiek het af tegen DOOR Neptunus in de strijd om Rotterdams Sportploeg, maar dit jaar is het dan toch zover. De dames van Rotterdam Atletiek werden dit jaar Clubkampioen van Nederland en zijn naar de A-divisie voor clubs gepromoveerd. Rotterdam Atletiek liet naast DOOR Neptunus (honkbal) ook Skadi (roeien) achter zich.

Ton Dunk is dit jaar gekozen tot Rotterdams Sportcoach. Dunk heeft successen behaald als coach van onder andere Marichelle de Jong (NK goud, WK brons, EK brons), Nouchka Fontijn (NK goud, WK 5e) en Stephen Danyo (NK goud). Chris de Korte (judo) en Steve Janssen (honkbal) waren de andere genomineerden.

De prijs voor Rotterdams Sportvrijwilliger van het jaar werd dit jaar uitgereikt aan Trudy van Bregt van korfbalvereniging WION. Trudy van Bregt heeft op het gebied van G-Korfbal veel betekend. Het begon bij WION, de eerste vereniging die in 1991 onder haar leiding G-Korfbal aanbood en resulteerde er in dat de KNKV op haar voordracht het G-korfbal erkend en heeft opgenomen.

Budovereniging Alexander ontving de Gehandicaptensportprijs 2010. Na meerdere nominaties worden zij nu beloond voor hun jarenlange inzet voor de budo-lessen aan kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum.

De 15-jarige karateka Nick Gerrese werd gekozen tot Rotterdams Sporttalent 2010. Het was een erg succesvol jaar voor dit jonge talent, hij veel prijzen gewonnen op internationale evenementen, waaronder: goud tijdens de Grand Prix Tsjechië, twee maal zilver (individueel + teams) bij de British Open karate te Glasgow en goud tijdens de Internationale Karatecup Sittard, met 450 deelnemers uit Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland.

De avond startte met de huldiging van de Rotterdamse sportkampioenen uit de breedtesport. 300 kampioenen van 25 verenigingen werden door Mart Smeets, wethouder Laan en de Rotterdam Sportstad ambassadeurs, Leontien Zijlaard-van Moorsel en Robert Eenhoorn in het zonnetje gezet, vanwegede topprestatie die zij afgelopen seizoen hebben verricht. De kampioenen varieerden van Skydive Rotterdam (parachute springen) tot LTC Hoogvliet (tennis).

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Bryan Bastiaanse

Bryan Bastiaanse

coördinator monitoring en verantwoording projecten