Tafeltennisvereniging Alexandria ’66 ontwikkelt zich tot een sociaal-maatschappelijke partner in Prins Alexander. De vereniging zet zich onder meer in voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte in het bijzonder. Op 27 februari organiseert de club in samenwerking met Rotterdam Sportsupport het symposium ‘Bewegen op maat’ in de wijk. Met dit symposium wil de club de samenwerking tussen professionals uit de zorg en verschillende sportverenigingen naar een hoger niveau tillen.

Bij het symposium ‘Bewegen op maat’ draait alles om de vraag: hoe krijgen we mensen met een chronische ziekte, bewegingsangst, overgewicht, lichamelijke en/of verstandelijke beperking actief? TTV Alexandria ’66 heeft met het project Tafeltennisplus de kracht ervaren van samenwerking tussen sportverenigingen en professionals uit de zorg. Tafeltennisplus is tafeltennis voor mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Met deze tafeltennisactiviteiten kunnen deze mensen niet alleen lichamelijk in actie komen, het sociale karakter is zeker zo belangrijk.

Aanmelden symposium

Bij het symposium verkennen de sportverenigingen en professionals uit de zorg, die allen in en rond Prins Alexander zijn gevestigd, de mogelijkheden voor samenwerking. Iedereen die interesse heeft in het bijwonen van het symposium op 27 februari kan zich tot en met vrijdag 21 februari aanmelden op de website www.ttv-alexandria.nl/tafeltennisplus. De inloop voor het symposium is vanaf 16.30 uur. Rond 19.00 uur is het symposium afgelopen.

Sportplusvereniging

Tijdens het symposium ontvangt TTV Alexandria ’66 de officiële status van Sportplusvereniging. De vereniging krijgt deze status toegewezen vanwege haar maatschappelijke inzet voor de deelgemeente Prins Alexander. Naast Tafeltennisplus biedt de club onder meer maatschappelijke stages voor middelbare scholieren, vrijwilligerswerk voor mensen met een uitkering die willen re-integreren op de arbeidsmarkt en de gezonde sportkantine.

Sportplusverenigingen zijn verenigingen die Rotterdam vooruithelpen op het vlak van onderwijs, gezondheid, veiligheid, re-integratie en/of sportparticipatie. Zij worden daarbij ondersteund door Rotterdam Sportsupport. In Prins Alexander kregen eerder XerxesDZB, Budo Alexander en Rotterdam Basketbal de Sportplusstatus. RKC WION en OMHC volgen in maart 2014.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Janneke van Tienen

Janneke van Tienen

P&O medewerker