Drie deelnemers van Bewegen naar Werk zijn gevolgd voor het tv-programma ‘Dit is de Dag’ van de EO. De aflevering was op dinsdag 9 september vanaf 21.30 uur te zien op NPO 2 en kan hier worden teruggekeken. Het programma biedt een interessante kijk in de persoonlijke situatie van het drietal en maakt duidelijk hoe het beweegprogramma van Rotterdam Sportsupport mensen met een bijstandsuitkering vooruit kan helpen.

Hoe moeilijk is het om vanuit de bijstand weer aan het werk te komen? De tv-reportage over de Rotterdammers Patrick, Jolique en Jellissa wijst dit uit. Verslaggeefster Sandra-Lobby Poppenk volgde een half jaar lang de strijd van de drie Rotterdammers om uit de bijstand te raken en een baan te vinden.

Zij zegt: ‘Het is me opgevallen dat ieder zo z’n eigen verhaal heeft. Er wordt veel gegeneraliseerd over mensen in de bijstand, maar er zit vaak nog een laag achter. Dat heb ik in de reportage in beeld gebracht.’

Koos Remmel, programmaleider van Bewegen naar Werk, wordt ook geïnterviewd in het programma.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Anne Nurra

clubkadercoach
Anne Nurra