Kinderen van OBS de Klimop uit het Oude Noorden kunnen vanaf donderdag op en rond de school volop aan de slag met sport. De school startte als Lekker Fit!-school en opende Rotterdams twintigste Schoolsportvereniging. OBS de Klimop vormt samen met de nabijgelegen basisschool Het Plein en vier sportverenigingen Schoolsportvereniging Het Oude Noorden.

Zo’n 400 kinderen waren donderdag bij de start van OBS de Klimop met Lekker Fit! en de Schoolsportvereniging. Zij zagen onder andere Nils Berndsen, de sportportefeuillehouder van deelgemeente Noord, en twee afgevaardigden van Excelsior Rotterdam op het podium. De maatschappelijke betrokken betaaldvoetbalorganisatie zet zich sinds eind 2010 in voor Schoolsportverenigingen. Algemeen Directeur Simon Kelder en speler Niels Vorthoren enthousiasmeerden de kinderen met fraaie woorden en gesigneerde ballen om in beweging te komen.

De kinderen van De Klimop en Het Plein kunnen door Schoolsportvereniging Het Oude Noorden in georganiseerd verband sporten, ondanks dat er in hun omgeving weinig sportverenigingen zijn. Vier sportverenigingen komen naar de scholen om leerlingen direct na schooltijd training te geven. Ze krijgen hierbij les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijkt. Dit project, waarmee al 1700 kinderen lid werden van een sportvereniging, wordt georganiseerd door Rotterdam Sportsupport. Deelgemeente Noord biedt financiële ondersteuning voor Schoolsportvereniging Het Oude Noorden.

Op de schoolsportvereniging worden vanaf begin november trainingen in de sporten voetbal (RVV Blijdorp), tafeltennis (TTV 21-up), dans (KL-dance) en judo (Budosport John van Eerdenburg) gegeven.

De Klimop werd donderdag tevens Lekker Fit!-school. Rotterdam Lekker Fit! is een onderdeel van het actieprogramma Voeding en Beweging. De gemeente Rotterdam wil met het programma overgewicht tegengaan en bewegingsarmoede bestrijden. Inmiddels doen er in Rotterdam zo’n 90 scholen mee aan het project.

Soufiane Touzani verzorgde de donderdag officiële openingsact. Al rappend en voetbaltrucs uitvoerend liet de straatvoetballer de kinderen zien hoe leuk sport kan zijn.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Beau de Leeuw

Beau de Leeuw

projectcoördinator Toekomstbestendige sportverenigingen