Sportverenigingen kennen Rotterdam Sportsupport als een partij die ondersteuning kan bieden op de meest uiteenlopende terreinen. Op 20 en 21 maart gaan medewerkers ook aan de slag in hun vrije tijd. Dat gebeurt tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Verenigingen konden hiervoor in de afgelopen periode klussen aanmelden waarvoor helpende handen nodig zijn. Waar zijn de medewerkers van Rotterdam Sportsupport zoal actief?

Seizoens-klaar

Roeivereniging Rijnmond wil graag dat voorafgaand aan het nieuwe seizoen alle boten schoon zijn. De oprit moet ook weer helemaal picobello ogen. Het gebiedsteam Midden (Delfshaven, Noord, Centrum en Kralingen-Crooswijk) helpt de roeivereniging seizoens-klaar te zijn.

Schilderen

Rotterdam Basketbal en voetbalvereniging XerxesDZB hebben behoefte aan een nieuw geschilderde kantine. De deuren van de kleedkamers kunnen eveneens een likje verf gebruiken. Medewerkers uit gebiedsteam Noord (Overschie, Hillegersberg-Schiebroek en Prins Alexander) zullen dan ook de kwast hanteren.

Hotspot Hutspot

Gebiedsteam Zuid (Charlois, Feijenoord en IJsselmonde) zal tijdens NLdoet geen sportvereniging bijstaan. De medewerkers steken als vrijwilliger de handen uit de mouwen bij Hotspot Hutspot. Deze maatschappelijke organisatie kookt twee maal per week met tieners uit de wijk. Dat leidt tot betaalbare drie-gangen-diners voor andere wijkbewoners. Een deel van de gebruikte groenten komt uit eigen tuin en daarmee krijgt braakliggend terrein een functie in de wijk.

“We willen ons graag laten zien in Zuid”, zegt Laura van Velzen namens Rotterdam Sportsupport. “We zoeken steeds meer naar verbinding met sectoren buiten de sport. Vandaar de keuze voor deze organisatie. Bij Hotspot Hutspot gaan we koken, verven en de tuin opknappen. Hiermee helpen we niet alleen deze organisatie, maar worden we ons ook nog beter bewust van wat er in de wijk gebeurt. Daar kunnen sportverenigingen dan vervolgens eventueel weer op inspelen”.

Activiteiten ouderen

Een gezellige en beweeglijke dag voor de bewoners van verzorgingshuis Humanitas aan Zee in Hoek van Holland. Dat is wat de gebiedscoördinatoren van de Buitengebieden (Hoek van Holland, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg) realiseren tijdens NLdoet.

Mark Lensselink van Rotterdam Sportsupport: “In dit gebied is de vergrijzing hoog. Onze focus ligt daarom op het tegengaan van sociaal isolement bij ouderen. Ook zien we steeds meer beweegarmoede bij deze groep. Dit is een groeiend maatschappelijk probleem. We willen de ouderen een leuk en beweeglijk dagje bezorgen. Dit is voor ons ook leerzaam. Door het gesprek met deze mensen aan te gaan, wordt het ook duidelijk wat hun wensen zijn. Met welke activiteiten krijgen we ze achter de geraniums vandaan?”

Grote schoonmaak

Manege De Hazelaar houdt grote schoonmaak. Vier medewerkers van Rotterdam Sportsupport helpen mee op 20 en 21 maart. Trudy van Bregt: “Wij zijn een organisatie die verenigingen ondersteunt. Dan is het belangrijk om ook iets te doen tijdens een actie als NLdoet.”

Rollators en rolstoelen schoonmaken

Marita Verkaik maakt tijdens NLdoet rolstoelen en rollators schoon van het woonzorgcentrum Laurens Borgsate. Zij motiveert haar keuze: “Laurens Borgsate werkt samen met honk- en softbalvereniging Saints om voor ouderen ‘Bean Bag Baseball’ te organiseren, een laagdrempelige variant van honkbal. Rotterdam Sportsupport heeft in deze instelling een prettige samenwerkingspartner. Het zou goed zijn als meer verzorgingshuizen bewoners de mogelijkheid gaven te bewegen en sociaal bezig te laten zijn.”

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sonny Noordermeer

Sonny Noordermeer

projectleider Schoolsportvereniging