Na Rotterdamse sportverenigingen kunnen nu ook scoutinggroepen rekenen op ondersteuning van een verenigingsconsulent van Rotterdam Sportsupport. Deze inzet komt voort uit het Actieprogramma Verenigingen dat zich met tal van acties richt zich op vitale en toekomstbestendige sport-, scouting- en speeltuinverenigingen. De Rotterdamse scoutinggroepen krijgen met Bianca Post een vast aanspreekpunt en de mogelijkheid al hun hulpvragen te stellen. Deze hulpvragen worden waar nodig door expertconsulenten van Rotterdam Sportsupport of door partnerorganisaties opgelost.

Sportwethouder Sven de Langen: “Een vereniging is in mijn ogen meer dan alleen ‘een plek om te sporten of scouten’. Het zijn plekken waar wij leren om samen te werken. Ook vervullen zij een belangrijke maatschappelijke functie in de wijk. Kortom: verenigingen spelen een belangrijke rol in de Rotterdamse samenleving”. De gemeente Rotterdam telt 30 groepen waar zo’n 2900 Rotterdamse scouts actief zijn, waarvan zo’n 1900 jeugdleden en 1000 vrijwilligers. Scouting onderscheidt drie soorten; namelijk landscouting, waterscouting en luchtscouting. In de Maasstad zijn 10 waterscoutinggroepen en 20 landscoutgroepen actief.

Bianca Post, verenigingsconsulent Scouting: “Vanuit deze nieuwe rol in de stad sta ik klaar voor de scoutinggroepen. Binnen Rotterdam Sportsupport is veel expertise op de thema’s organisatie, vrijwilligers, leden, accommodatie, financiën en veilig sportklimaat. Daarnaast heeft de organisatie een groot netwerk in de stad, wat ook voor scoutinggroepen interessant kan zijn. Ik kijk uit naar de samenwerking met de Rotterdamse scoutinggroepen”.

Scoutinggroepen die kennis willen maken, hulpvragen hebben of aan de slag willen met de focusacties uit het Actieprogramma kunnen contact opnemen met Bianca Post via b.post@rotterdamsportsupport.nl.

Actieprogramma Verenigingen

Download:

Actieprogramma Verenigingen pdf, 7,91 MB

Bianca Post – van der Hoek

Verenigingsconsulent Scouting
Bianca Post – van der Hoek

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jeroen Zwaard

verenigingsconsulent Hillegersberg-Schiebroek en Overschie
Jeroen Zwaard