Profiteer als vereniging van een aantrekkelijke actie! Krijg tot 1000 euro vergoed voor een activiteit van uw club om leden te werven onder volwassenen tussen 24 en 45 jaar. Wie voor 1 februari 2014 een goed doortimmerd plan indient, kan rekenen op een tegemoetkoming in de kosten. De activiteit zelf dient plaats te vinden in 2014. Klik hier om een aanvraag in te dienen.

Veel Rotterdamse verenigingen zijn bekend met het fonds ‘Kansen voor de Sport’. Dat is een regeling van Rotterdam Sportsupport waarmee clubs jaarlijks maximaal 500 euro terugkrijgen van het bedrag dat ze hebben uitgetrokken voor een activiteit om leden te werven. Dankzij de gemeentelijke dienst Sport en Cultuur is er in 2014 nog meer mogelijk.

Een initiatief om specifiek volwassenen tussen 24 en 45 jaar warm te maken voor een lidmaatschap bij uw vereniging, kan leiden tot een vergoeding van maar liefst 1000 euro.

De achtergrond: veel volwassenen tussen 24 en 45 jaar stoppen met sporten. Zij vinden het moeilijk wekelijkse trainingen of wedstrijden te combineren met gezin, werk of opleiding. Of ze hebben er de financiële middelen niet voor. U krijgt nu een mooie kans om te werven binnen deze groep, met een uitloop naar volwassenen tot 55 jaar.

Verenigingen hebben de grootste kans leden te werven onder ouders van wie het kind lid is van de club. Waarschijnlijk bevindt vader of moeder zich regelmatig op de accommodatie en is er dus bekendheid met de sport en vereniging. Dat maakt de stap naar actieve deelname minder groot, zeker wanneer het volwassenenaanbod op hetzelfde tijdstip is als de activiteiten voor kinderen. Enthousiasmeer ouders bijvoorbeeld met een proeftraining.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Sandra van Zevenhuijzen

Sandra van Zevenhuijzen

teamcoördinator P&O en Financiën