Goed nieuws voor de Schoolsportverenigingen (SSV’s) Crooswijk, Hordijkerveld en Tuinenhoven. Vijf nieuwe scholen sluiten zich vanaf het nieuwe schooljaar aan bij de SSV’s én basisschoolleerlingen kunnen uit een breder sportaanbod kiezen. Hierdoor kunnen nog meer kinderen structureel bewegen.

Het gaat om de Waalse school (SSV Crooswijk), CBS Beatrix (SSV Hordijkerveld), Van Brienenoordschool, Prins Willem Alexanderschool en De Groene Palm (SSV Tuinenhoven). Kinderen van in totaal 12 scholen kunnen dan sporten via de sportverenigingen van één van deze SSV’s.

Niet alleen gaan deze scholen zich inzetten om meer kinderen structureel te laten bewegen, ook sportaanbieders zorgen voor nieuw sportaanbod. In Crooswijk kunnen de meisjes en jongens sinds kort kiezen voor voetbal en in februari komt daar schaken bij. SSV Tuinenhoven groeit met vijf extra sporten: korfbal (voor kleuters), handbal, capoeira, hockey en schaken. En via SSV Hordijkerveld kunnen kinderen binnenkort turnen, hockeyen of deelnemen aan Extra sport (wisselend sportaanbod).

Voor sommige sporten zijn al (proef)lessen georganiseerd. Deze waren een groot succes. Zo zag turnvereniging T.H.O.R. maar liefst 22 kleuters verschijnen op de eerste training. HOV/DJSCR kreeg via SSV Crooswijk in de eerste week al 55 aanmeldingen voor voetbal. ‘We vinden het belangrijk dat de SSV door de hele wijk gedragen wordt’, zegt SSV-projectcoördinator Sonja van der Zee. ‘Door het aansluiten van de nieuwe scholen zijn we weer een stap dichterbij.’

Sportaanbod
De uitbreiding van het sportaanbod wordt mogelijk gemaakt door de volgende Rotterdamse sportverenigingen: Atomium ’61 (Extra sport, handbal), T.H.O.R. (kleuter turnen), HC Feijenoord (hockey), Camaleao (capoeira), Schaakvereniging IJsselmonde, Eureka/OZC (korfbal), HOV/DJSCR (voetbal) en Ivoren Toren (schaken).

Schoolsportverenigingen
Rotterdam kent in totaal 25 Schoolsportverenigingen in het basisonderwijs en 1 in het speciaal basisonderwijs. Via deze SSV’s hebben kinderen uit het basisonderwijs in verschillende wijken de mogelijkheid om structureel te sporten bij een sportclub in de buurt. Dit jaar viert de Schoolsportvereniging, ooit begonnen op Katendrecht, haar 12,5 jarig jubileum.

Meer weten?

Via de thema’s vind je hoe we jouw club kunnen helpen. De thema’s in combinatie met de veelgestelde vragen zorgen ervoor dat je snel antwoord krijgt op jouw vraag. Neem bij interesse en andere hulpvragen contact op met de gebiedsconsulent van jouw vereniging. De gebiedsconsulent of expertconsulent lost samen met jou de hulpvraag op.

Wij staan voor je klaar!

Jolanda de Vries

Jolanda de Vries

Communicatieadviseur